Tragédie v Ostravě: Hasiči po srážce auta s tramvají ještě ve vraku marně oživovali řidiče

Řidič osobního auta po srážce s tramvají v Ostravě-Porubě zemřel (4. 1. 2024).

Srážka auta s tramvají v Ostravě

Ranní srážku osobního vozu a tramvaje v Ostravě-Porubě nepřežil dvacetiletý řidič auta. Jeho o tři roky starší spolujezdec utrpěl velmi vážná poranění, uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Šoféra se podle svědků pokoušeli hasiči oživovat ještě v autě, informoval Moravskoslezský deník. Cestující z tramvaje vyvázli bez zranění, uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Nehoda se stala po 7:00 v ulici 28. října. „Řidič osobního vozidla jel směrem od Poruby k Vodárně. Zatím z nezjištěného důvodu nezvládl řízení, dostal zřejmě smyk a vjel do kolejiště, kde v tomto momentu právě projížděla tramvaj,“ řekla mluvčí policie Eva Michalíková. Dodala, že lidé cestující v tramvaji nebyli zranění. Ve vozidle cestovali dva lidé.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Žena s otravou alkoholem těžce havarovala v Plzni. V autě vezla dvouletého chlapečka

Dvacetiletý muž zůstal zaklíněn v havarovaném vozidle a záchranáři mu začali poskytovat péči ještě před vyproštěním. Byl v bezvědomí, nedýchal a srdce přestalo pracovat. „Proto záchranáři zahájili nepřímou srdeční masáž. Snaha o záchranu pokračovala i několik desítek minut v sanitním vozidle, avšak poranění hlavy, pánve a končetin byla smrtelná,“ uvedl Humpl.

Dodal, že o tři roky starší spolujezdec byl v okamžiku příjezdu sanitek venku z auta. „Utrpěl mnohočetná vážná poranění a musel být krátce resuscitován. Záchranáři mu zajistili dýchací cesty a podařilo se jim obnovit pravidelnou srdeční akci. Po dalším poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jej sanitka přepravila do ostravské fakultní nemocnice,“ doplnil Humpl.

Silnice byla po nehodě přibližně na čtyři hodiny ve směru na Porubu uzavřena. Policisté na místě řídili dopravu. Nyní se na veřejnost obracejí s žádostí o informace. Hledají především přímé svědky kolize. Například řidiče dalších automobilů či kolemjdoucí. Všichni mohou policii kontaktovat prostřednictvím linky 158.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Inferno na letišti v Tokiu mohlo být mnohem tragičtější. Co zachránilo životy cestujících?

Tagy: