Trampolíny, tobogány a skákací koule. Unikátní hřiště v Ostravě vyšlo na 41 milionů

Koupark v Ostravě vyšel na 41 milionů korun

Unikátním hřištěm se mohou pochlubit v Ostravě

V Ostravě-Radvanicích se nachází hřiště, kde se snad nikdo nemůže nudit. Jeho rozloha je pět tisíc metrů čtverečních, stálo desítky milionů korun a je to na něm znát. Tolik atrakcí na jednom místě jste možná ještě nikdy neviděli a na své si zde přijdou jak malí, tak velcí.

„V pondělí 11. září 2023 od 8:00 se pro širokou veřejnost otevřelo jedno z největších veřejných venkovních hřišť tohoto druhu v České republice, a to 5 000 metrů čtverečních velká multifunkční nadčasově sportovně relaxační plocha v areálu bývalého koupaliště v Ostravě-Radvanicích,“ sdělil starosta městského obvodu Radvanice a Bartovice Aleš Boháč. Hřiště se jmenuje Koupark, protože vzniklo na místě bývalého koupaliště, které už dosloužilo.

Na koupališti se tady nachází lanové sestavy, houpačky, rotující kolotoče, lanové iglú, 3D kopce s mlžícími tryskami, osm vestavěných trampolín, pump track dráhy, osmadvacet unikátních skákacích koulí, dva nerezové tobogány a devět skluzavek, nejdelší je přes 11 metrů.

ČTĚTE TAKÉ: Hrůza na dětském hřišti: Starší muž vběhl mezi chlapce a začal je bít holí, pak zmizel

Je to skutečně dětský ráj a zatímco si děti hrají, zábavu si zde najdou i rodiče. Ti zde mohou využít jedno z hřišť na volejbal, fotbal nebo tenis. Případně, jestli jsou spíše požitkáři než sportovci, mohou si jen tak sednout, koupit si kávu a pozorovat pobíhající děti.

Vstupné vyjde na příznivých 40 korun. Stavba hřiště byla ovšem podstatně nákladnější. Hřiště stálo 41 milionů a z velké části bylo financováno z dotace ministerstva financí, zbytek zaplatilo statutární město Ostrava.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Skluzavky, hopsadla i dinosaurus: Robinson park v Jihlavě nabízí dětem spoustu atrakcí

Tagy:
děti Ostrava rodiče Česko Ministerstvo financí České republiky Radvanice dětské hřiště Moravskoslezský kraj sportovní aktivity Koupark