Úkryt Putinovy utajované milenky odhalen? Koupila dvě nové nemovitosti, tvrdí zdroj

Podle ruského opozičního zdroje má údajná milenka Vladimira Putina dvě nová luxusní sídla v Turecku. Devětatřicetiletá olympijská medailistka Alina Kabajevová prý nyní vlastní letní dům v jižním Turecku a další v Istanbulu, píše Daily Mail. Informaci však nelze potvrdit.

Letní sídlo na jihu Turecka a dům v Istanbulu pro Kabajevovou měl zprostředkovat blízký spolupracovník prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. S tímto tvrzením přišel izraelský podnikatel ruského původu a bývalý spolumajitel ropného gigantu Leonid Nevzlin.

Turecko přitom patří do NATO a mezi kandidátské země pro přijetí do Evropské unie. Nevzlin, izraelský podnikatel, investor a filantrop ruského původu, tvrdí, že má v Moskvě významné kontakty. Informaci však nepodložil žádnými konkrétními důkazy, píše britský web Daily Mail.

Oba o rodině mlží

Kabajevová, bývalá olympijská medailistka v moderní gymnastice, je označována za Putinovu milenku. Podle nepotvrzených informací s ním má i děti. K těmto potomkům se však hlava Ruska nikdy veřejně nepřiznala.

Letos v březnu se objevila informace o tom, že bývalá gymnastka se ukrývá se čtyřmi malými dětmi na chatě ve Švýcarsku.

„Zatímco Putin útočí na Ukrajinu, na nevinné občany a způsobuje uprchlickou krizi, jeho rodina je ukrytá v soukromé a bezpečné chatě někde ve Švýcarsku,“ řekl například nejmenovaný zdroj webu Page Six. Kvůli ruské invazi na Ukrajině přitom na Kabajevovou byly uvaleny sankce, a to kvůli vztahu s Putinem.

Politolog a bývalý profesor Státního institutu mezinárodních vztahů v Moskvě Valerij Solověj tvrdí, že má Kabajevová na Putina zásadní vliv. „Alina je schopna ovlivňovat jeho rozhodnutí,“ řekl pro Daily Mail.

Tagy: