V Česku startuje soutěž pro mladé talenty. Hráče dovede z pokojíku až před živé publikum

Esport není jen o profesionálním hraní videoher a milionových výhrách. Aby se hráči mohli dostat na nejvyšší úroveň, musí absolvovat nespočet tréninků a zápasů. Vedle tradičního seriálu mistrovství České republiky v Counter-Strike na tuzemské scéně delší dobu chyběla soutěž, která by se zaměřovala na rozvoj nadějných hráčů. To se nyní se vznikem Vodafone Talent League mění. Jejím cílem je dát mladým hráčům příležitost a prostor k získávání zkušeností. Finálové klání této ligy se uskuteční před živým publikem, jak je to zvykem u největších a nejznámějších soutěží. Nový projekt bude také propojen se seriálem Tipsport MČR CS.

Domácí Counter-Strike scéna se vrací k vícevrstvému kompetitivnímu systému soutěží. Nová Vodafone Talent League je určena pro všechny začínající, amatérské či poloprofesionální hráče a vyplní prostor mezi jednotlivými turnaji ze série Tipsport MČR CS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zdrogovaná youtuberka při vysílání autem srazila chodce. Vymlouvala se na slunce, trestu unikla

Tři nejlepší týmy ligy si v každé části sezóny zahrají před živým publikem o účast v uzavřené kvalifikaci na následující mistrovský turnaj Tipsport MČR CS. Primárním cílem ligy je ale především samotný rozvoj mladých hráčů.

Pro zachování amatérského ducha je v lize omezena účast profesionálních a zahraničních hráčů. Zároveň se řídí kodexem chování správného hráče a hráčky. Na něm se podílel titulární partner projektu, společnost Vodafone, která se dlouhodobě angažuje v rozvoji začínajících esportových hráčů.

„Je pro nás důležité podporovat mladé lidi v jejich snech a dát jim možnost si je realizovat. A Vodafone Talent League je k tomu ideálním prostředkem ve světě gamingu,“ říká Barbora Kožíšková, ředitelka pro značku a komunikaci Vodafonu.

„Komunita po podobné soutěži volala už dlouho. I my v PLAYzone víme, že na naší scéně liga pro amatérské a začínající hráče chyběla,“ říká hlavní organizátor Tipsport MČR CS Pavel Kristián.

GALERIE: Český esport nabízí milionové výhry a plno emocí

„Uvědomujeme si, že taková soutěž nikdy nebude mít dosah srovnatelný s turnaji kalibru MČR. O to náročnější bylo najít spolehlivého partnera, který by nám pomohl koncept rozjet a strategicky rozvíjet.

Díky společnosti Vodafone můžeme poskytnout všem fanouškům a hráčům Counter-Strike příležitost si zahrát turnaje srovnatelné s těmi pro profesionály,“ doplňuje.

Každou sezónu Vodafone Talent League odstartují dva kvalifikační turnaje, do kterých se může přihlásit skutečně každý a s kamarády okusit krásu soutěžního Counter-Striku.

Boje začínají už 8. června. Kvalifikované celky doplní ve skupinové fázi pozvané juniorské týmy domácích gigantů Dynamo Eclot, Sampi či Sinners. Formát poté bude kopírovat mistrovské soutěže, aby hráči ochutnali napínavé boje. Do play-off postoupí čtyři nejlepší mužstva a poslední hrací den zamíří do Vodafone PLAYzone Areny, kde se poperou o triumf.

„Jsme rádi, že tady bude nová soutěž jako Vodafone Talent League, do které se může přihlásit každý, a zároveň bude rozvíjet mladé perspektivní hráče. Pro naši organizaci je důležité vychovávat mladé talenty a tato soutěž je může posunout zase o level výše,“ říká manažer Dynama Eclot Jiří Plevka a doplňuje, že hráči si v této lize vyzkouší skutečnou týmovou hru, kterou na jiných turnajových platformách typu FACEIT nezažijí.

Součástí projektu bude i vzdělávací obsah pro rozvoj hráčů, kteří dostanou veškerý prostor pro to, aby se právě oni stali dalšími vycházejícími hvězdami domácího esportu.

VIDEO: Podívejte se, jaká atmosféra panovala na Tipsport MČR CS 2 v Brně

Tagy: