V Mladé Boleslavi havarovala sanitka převážející pacientku. Zranila se záchranářka

V úterý odpoledne se před mladoboleslavskou nemocnicí srazila s osobním autem sanitka převážející pacientku. Při nehodě se lehce zranila záchranářka, řidič byl přepraven k ošetření, pacientka vyvázla bez úhony na zdraví.

Podle záchranné služby došlo k incidentu asi kolem 17:00. „Při nehodě byla zraněna záchranářka (dle dostupných informací byla její zranění lehčího charakteru) a řidič sanitního vozu byl přepraven k dovyšetření. Pacientku okamžitě převzali kolegové z mladoboleslavské nemocnice, kteří ji převezli na oddělení chirurgie (dle všeho nebyla zraněna). V osobním vozidle nikdo zraněn nebyl,“ uvedla záchranná služba.

„Zachraňovat zdraví a životy je posláním záchranářů. Každý den jsou ale posádky ohrožovány při poskytování přednemocniční péče například projíždějícími vozidly, které je při zasahování u dopravních nehod míjí nesmyslnou rychlostí, agresivními pacienty či na cestách za/s pacientem, kdy dojde ke střetu sanitního vozu s dalším účastníkem provozu,“ napsala středočeská záchranná služba na Facebooku.

Tagy:
autonehoda Facebook sanitka Mladá Boleslav bouračka zdravotnická záchranná služba záchranný vůz