V politice mohu svůj obličej správně zneužít, říká Duchoslav. Hřiba vyzval k rezignaci

Zástupci hnutí Praha Bez Chaosu na tiskové konferenci

Tisková konference Praha Bez Chaosu

Pane primátore, okamžitě odstupte a svěřte Prahu odborníkům, vyzval Zdeňka Hřiba (Piráti) k rezignaci Jan Antonín Duchoslav. Známý herec se uchází o přízeň občanů v nadcházejících komunálních volbách jako nestraník, a to z 11. místa kandidátky hnutí Praha bez chaosu. Pro CNN Prima NEWS dodal, že i díky známé tváři může v politice zabodovat.

„Podnikám a ověřilo se mi, že díky svému obličeji a ostatně i hlasu, se mi daří setkat se s lidmi, na které mohu přímo zapůsobit a přesvědčit je, že to, o čem mluvím, má hlavu a patu, a že to odněkud někam vede,“ přiznal herec, který se proslavil rolí ve filmu Sněženky a machři.

Jako Pražan kandiduje do zastupitelstva hlavního města Prahy. „Myslím, že i v politice mohu svůj obličej zneužít správným způsobem a někam pohnout Prahu, aby se nám tu žilo fajn,“ dodal na pražské Náplavce.

Na tiskové konferenci se také pustil do Hřiba. V době energetické krize pirátský primátor prý jen nečinně přihlíží. To si ostatně myslí i nové hnutí Praha bez chaosu (PBCH), které Hřiba vyzvalo k rezignaci. „Pane primátore Hřibe, okamžitě odstupte a svěřte Prahu odborníkům. Každý den rozhoduje. Máme toho dost,“ pronesl Duchoslav.

Fláká se na Twitteru

„Co jste do dnešního dne skutečně udělal pro přežití Pražanů? Nemusíte se namáhat s odpovědí, protože to je jedno velké nic. Do voleb zbývá ještě spousta času, kdy je potřeba pracovat, a ne se flákat na Twitteru a Facebooku,“ pokračoval herec.

K rezignaci vyzval Hřiba i lídr hnutí Jaroslav Ďuriš. „Okamžitě odstupte. Všichni vidíme, že naše vláda nedělá nic, s akademickým úsměvem nechá padnout podniky na úplné dno,“ pustil se do pražského primátora někdejší generální ředitel dopravního podniku.

Hnutí by aktuální situaci chtělo napravit. Dopravě by se rád věnoval i Duchoslav. „Chtěl bych se věnovat zejména životnímu prostředí – rozvoji zeleně a dopravě. Kulturní oblasti, upřímně řečeno, rozumím ale opravdu nejméně. Tam bych se, ve prospěch Pražanů, raději neangažoval,“ dodal se smíchem.

Klíčovou oblastí, se kterou musí vedení města prý neprodleně pohnout, je podle hnutí energetika. „Nestačím se divit tomu, jak stát a město Praha hrozící energetickou krizi fakticky podceňují a nepodnikají žádné skutečné efektivní kroky. Samé sliby, domněnky, dohady. A lidem přicházejí na složenkách neuvěřitelné sumy za plyn, elektřinu a brzo i za teplo,“ připomněl další na kandidátce Prahy bez chaosu Pavel Sehnal.

O hlasy voličů se bude v podzimních komunálních volbách do zastupitelstva hlavního města ucházet 23 uskupení. V minulých volbách v roce 2018 kandidovalo 29 subjektů. Pražané budou volit stejně jako před čtyřmi lety v jednom obvodu 65 zastupitelů. Kromě toho se v metropoli konají i volby do zastupitelstev městských částí a ve třech obvodech do Senátu.

Tagy: