Tragické následky bouřek: Větev zabila muže na Nymbursku, na dva lidi v Praze spadl strom

Při bouřce v Praze spadl strom na dva lidi, zasahovali záchranáři

V Česku udeřily silné bouřky

V pražské ulici U kempinku došlo v sobotu k pádu stromu na dvě osoby. Lehké poranění utrpěla mladá žena. Zhruba 30letého muže s mnohočetnými poraněními museli záchranáři uvést do umělého spánku. Informovala o tom záchranná služba na sociální síti X. Kvůli bouřkám, které v sobotu prošly Prahou, vyjížděli hasiči ke 12 událostem. Tragické následky měla bouřka na Nymbursku. Padající větev tam zabila postaršího muže.

Tragické následky měla bouřka ve Středočeském kraji. Muže v Bobnici na Nymbursku v sobotu okolo 18. hodiny zabila padající větev. „Na 57letého muže spadla větev. „Starší muž bohužel svým zraněním na místě podlehl,“ uvedl pro Blesk mluvčí středočeských záchranářů Marek Hylebrant. Podle informací CNN Prima NEWS se neštěstí stalo přímo před domem muže.

Incident se odehrál také v pražském Braníku, kde v sobotu večer spadl strom na dva lidi. Zhruba třicetiletý muž má vážný úraz hlavy, žena lehký úraz obličeje, uvedli zdravotničtí záchranáři na sociální síti X. Přes hlavní město v sobotu večer přešla silná bouřka.

ČTĚTE TAKÉ: Tragický požár v Praze: V plamenech zahynula žena. V akci byl i záchranářský vůz Fénix

Strom spadl v ulici U Kempinku. Muž utrpěl spolu s vážným úrazem hlavy také další zranění. „Záchranáři jej uvedli do umělého spánku, zajistili dýchací cesty, ošetřili, následně transportovali do traumacentra,“ napsali záchranáři. Mladou ženu ošetřili s akutní stresovou reakcí, dodali.

„V oblasti Prahy a části Středočeského kraje se vyskytují velmi silné bouřky, při kterých může napršet přes 30 milimetrů za 30 minut,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) před 19:00. Vlakovou dopravu například zastavil strom spadlý na koleje mezi Žvahovem a stanicí Praha-Smíchov. Lanovka v zoo ukončila kvůli silnému větru provoz kolem 18:30.

Pražští hasiči do 20:30 v souvislosti s bouřkou zasahovali u 12 případů, oznámili na síti X. „Převážně se jednalo o popadané stromy a větve nebo úklid vozovky od kamení. Nejvíce byla zasažena oblast Braníku a Modřan, uvedli.

Silné bouřky dnes přišly do Česka od západu, spadlé stromy omezily provoz na železničních tratích i v dalších krajích. Výstraha ČHMÚ před bouřkami s přívalovým deštěm, kroupami a silným větrem platí do jedné hodiny po dnešní půlnoci.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Střelba v pražských Řepích: Na místě zasahuje několik policejních jednotek

Tagy: