Bála se, že jí děti vezmou Rusové. Jednoho syna uškrtila, druhého se pokusila utopit

Žena uškrtila svého syna a pokusila se zabít i druhého

Válka na Ukrajině má dopad i daleko za hranicemi této země. K tragédii došlo v americkém Milwaukee. Natalie Hitchcocková tam uškrtila svého osmiletého syna a pokusila se zabít i svého druhého potomka, protože byla přesvědčená, že přijdou Rusové a děti jí vezmou.

Případ se stal už 30. března. Policii tehdy zavolal otec dětí. Ta na místě našla mladšího osmiletého syna už bez známek života. Jeho matka se právě pokoušela podříznout si krk nožem.

Zoufalá žena se snažila sebe i své děti uchránit před nebezpečím, které jim podle ní hrozilo. Manžel na policii vypověděl, že jeho žena pochází z Ruska, kde stále žije její matka, a že stále sledovala zprávy o válce na Ukrajině. To ji údajně úplně připravilo o rozum. Kromě toho, že zabila mladšího syna, se navíc pokusila ve vaně utopit i staršího.

Kombinace léků a alkoholu

„Mluvíme tady o činu spojeném s velkým násilím. Žena ho navíc spáchala na svých vlastních dětech,“ sdělil u soudu žalobce Joel Urmanski.

Obžalovaná Natalie Hitchcocková podle svých slov dlouhé týdny nemohla spát a ničila ji obava o osud jejích dětí. Nechtěla, aby padly do rukou nepřátel. Po zatčení se v její krvi našla vysoká hladina alkoholu a také stopy léku Tylenol proti bolesti. „Miluji vás. Je mi to moc líto. Nevěděla jsem, co se děje,“ řekla Hitchcocková.

Soud stanovil kauci na jeden milion dolarů (asi 22 milionů korun). Další stání má být ve čtvrtek.

Tagy: