Věděla, že se dalších Vánoc nedožije. Hvězda dívčí hudební skupiny podlehla rakovině

O smrti talentované 39leté Sarah Hardingové informovala její matka. Herečka, modelka a zpěvačka dívčí skupiny Girls Aloud zemřela v neděli ráno. Na její odchod se rodina i přátelé pomalu připravovali. Již začátkem roku Hardingová, které byla diagnostikovaná rakovina prsu, jež se následně rozšířila do celého těla, informovala, že se dalších Vánoc s rodinou nedožije.

Do povědomí lidí se Hardingová dostala v roce 2002 díky účasti v soutěži Popstars. V této talentové show bylo cílem vytvořil novou dívčí a chlapeckou skupinu. Tehdy se jako 21letá probojovala až do finále a stala se poslední členkou skupiny Girls Aloud. Pětici tvořila spolu s Nicolou Robertsovou, Nadine Coyleovou, Kimberley Walshovou a Cheryl Coleovou (tehdy Tweedy).

Kromě hudební kariéry se objevila i v několika filmech. Mezi ty nejznámější patří snímky, které jsou v Česku známé pod názvem Holky z naší školky a Kolej sv. Trajána 2: Legenda o zlatu rodu Frittonů. Byla také nadanou modelkou.

Její fanoušky, přátele a kolegy z branže o odchodu informovala skrze instagramový příspěvek její matka. Svou zesnulou dceru popsala jako „krásnou a jasně zářící hvězdu“. Hardingová v srpnu minulého roku přiznala, že jí byla diagnostikovaná rakovina prsu, nemoc se však rozšířila do celého těla.

„Mnozí z vás jistě ví o Sářině boji s rakovinou. Do posledního dne s nemocí bojovala, dnes ráno však pokojně odešla,“ napsala k černobílé fotografii matka. Fanouškům poděkovala za obří podporu, která Hardingové velmi pomáhala celou situaci zvládat. „Doufám, že si jí bude pamatovat jako jasnou a zářící hvězdu než jako ženu, která bojovala s touto strašnou nemocí,“ podotkla na závěr.

Nemoc popírala

Začátkem roku zpěvačka zveřejnila část svých pamětí. V nich sdílela děsivou informaci. „V prosinci mi lékař řekl, že tyto Vánoce budou mé poslední,“ svěřila se. Věděla, že svátků s rodinou v roce 2021 se už pravděpodobně nedožije, píše BBC.

Fanouškům se v pamětech svěřila také s tím, jak vyšetření zbytečně odkládala. Bulku si v podpaží našla již v prosinci 2019. Lékař jí doporučil, aby podstoupila magnetickou rezonanci. „Pak ale přišel covid a vše se zpomalilo nebo naprosto zastavilo. Věděla jsem, že musím svůj zdravotní stav vyřešit, ale se vším, co se dělo, to bylo těžké,“ přiznávala.

K řešení situace ji nakonec dohnaly až bolesti, které se neustále stupňovaly. „Jednou jsem se probudila a uvědomila si, že jsem celou nemoc popírala. Ano, byla pandemie, ale já to využívala jako výmluvu, abych se nemusela postavit před skutečnost, že je něco špatně,“ dodala.

„Nenapadají mě slova, kterými bych dokázala vyjádřit, co k této dívce cítím a co vše pro mě znamená. Vím, že mnoho z vás to bude cítit stejně. Jsem zdrcená,“ zavzpomínala na svou pěveckou kolegyni z kapely Coyleová.

„Odpočívej v pokoji, Sarah. Budeme na tebe vzpomínat pro světlo a radost, které jsi tomuto světu přinesla,“ napsala na sociální sítě také porotkyně soutěže Popstars a bývalá Spice Girl Geri Hornerová.

Tagy: