Vysoké teploty nad 30 stupňů brzy skončí. Podívejte se, kdy přijde ochlazení

Vedra v Praze (Ilustrační snímek)

V neděli a na začátku nového týdne budou v Česku panovat teploty i nad 30 stupňů. Ve středu ale meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu předpovídají ochlazení a vyskytnout se mohou také přeháňky.

Počasí v Česku bude ovlivňovat tlaková výše nad východní a severovýchodní Evropou. V neděli bude jasno nebo skoro jasno, ráno se ojediněle vyskytnou mlhy. Nejvyšší teploty vystoupají na 26 až 30 °C, na horách se budou pohybovat kolem 22 °C. Vát bude slabý proměnlivý, na Moravě a ve Slezsku jižní až jihozápadní vítr rychlostí do 4 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Drtivý úder na ruský sklad. Ukrajinci pomocí HIMARS rozpoutali peklo, ukazují záběry

Noc na pondělí bude jasná až polojasná, k ránu se ojediněle vytvoří mlhy. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 15 a 11 °C, v údolích klesnou až k 9 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr rychlostí do 3 m/s.

Začátek nového týdne přinese mírnější oteplení. V pondělí nejvyšší teploty vystoupají na 27 až 31 °C, obloha bude jasná až polojasná a ráno se ojediněle mohou tvořit mlhy. Vát bude slabý proměnlivý nebo jihozápadní vítr rychlostí do 4 m/s.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. V případě deště ve stejné kategorii vyberte Souhrn deště. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

I v úterý budou panovat vysoké teploty, a to mezi 27 a 31 °C. Přes den bude ale postupně přibývat oblačnosti a večer se na západě a jihozápadě území ojediněle vyskytnou přeháňky. Povane slabý proměnlivý, postupně jižní až jihozápadní vítr rychlostí 1 až 4 m/s.

Ve středu meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu předpovídají oblačno až zataženo. Od západu se postupně na většině území vyskytne déšť nebo přeháňky a ojediněle i bouřky. Nejvyšší denní teploty dosáhnou na 20 až 25 °C, na východě až 26 °C. Vát bude slabý, postupně mírný jihozápadní vítr rychlostí 2 až 6 m/s, který se bude měnit na severozápadní.

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno, místy se vyskytne déšť nebo přeháňky. Od západu bude postupně ubývat oblačnosti a ustávat budou také srážky. Nejvyšší denní teploty můžeme očekávat mezi 19 a 23 °C. Povane mírný severozápadní vítr rychlostí 3 až 7 m/s, který bude odpoledne a večer od západu slábnout.

Tagy: