Záběry plamenné zkázy v Keni: Explodovalo auto s plynem, hřib připravil o život několik lidí

Při výbuchu plynu a rozsáhlém požáru v Nairobi zemřeli v noci na pátek nejméně tři lidé, zraněných je téměř 300, informovala stanice BBC. Podle mluvčího keňské vlády došlo k výbuchu nákladního vozu s plynem, který zažehl obrovskou ohnivou kouli. Exploze podle úřadů nastala v sídle firmy, která se zabývá plněním tlakových lahví plynem.

Podle úřadů bylo do nemocnic převezeno 271 lidí včetně 25 dětí. Nejméně 39 lidí utrpělo vážná či život ohrožující zranění, uvedl starosta Nairobi Sakaja Johnson. Dalších 27 lidí podstoupilo ošetření na místě, uvedla BBC.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Úplné znovuotevření Českého Švýcarska je v nedohlednu. Naštvaní místní sepsali dopis vládě

Výbuch nastal v areálu firmy, která se zabývá plněním tlakových lahví plynem. „Nákladní vůz s neznámou registrační značkou, který byl naplněný plynem, vybuchl. Následně vznikla velká ohnivá koule,“ uvedl vládní mluvčí Isaac Mwaura. Požár zasáhl i okolní budovy, kde se nacházely nejen byty, ale i obchody.

Podle reportéra agentury AFP na místě v pátek brzy ráno stále zasahovaly početné jednotky hasičů. Úřady zároveň dále pátrají po možných dosud nenalezených obětech.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Za ohnivé peklo v Liberci mu hrozí výjimečný trest, soud na žháře uvalil vazbu

Tagy: