Záběry úderu na ruský úkryt. Okupanti prchali jako smyslů zbavení, Kyjev neskrývá pobavení

Rusové prchají před ukrajinskými drony.

Rusové prchají před ukrajinskými drony

Ukrajinská 77. aeromobilní brigáda nadále působí velké potíže ruským vojákům na území centrálního Donbasu. Ukrajinci pomocí bezpilotního letounu vystrašili dva okupanty tak, že z obsazených pozic utíkali jako smyslů zbavení. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů včetně přesného místa úderu je v době ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Běh prospívá duši i tělu. Při takové fyzické námaze má člověk čas na přemýšlení o životě, zvážení správnosti svého jednání i o vyvození závěru. Běh je také druhem meditace. Naši stíhači ze 77. brigády dali nepříteli šanci zamyslet se. Aby si uvědomil vlastní provinění. Utíkejte zpátky do Rostova a Kostromy,“ vzkázala ukrajinská 77. brigáda ve svém prohlášení na Telegramu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: GLOSA: Nejsme proruští, hlásá SPD. David však pochybuje, kdo vraždil v Buči. Že by Marťani?

Na záběrech, které pořídil bezpilotní letoun ukrajinské armády, je vidět vyhloubená ruská skrýš v neobydlené oblasti. Úkryt zastavěný dřevem začal hořet – zřejmě v důsledku ukrajinského úderu. Kvůli požáru vylezlo ze skrýše několik ruských vojáků, kteří se dali na úprk, dva z nich po cestě podél místní železnice.

Okupanti běželi poměrně dlouho, dost možná se snažili setřást ukrajinský dron. To se jim ale nepodařilo. Bezpilotní letoun byl zoufalým vojákům neustále na stopě.

Není jasné, kde přesně se incident odehrál. Je nicméně velmi pravděpodobné, že k úderu došlo na území centrálního Donbasu, konkrétně v okolí Bachmutu, kde 77. aeromobilní brigáda dlouhodobě operuje.

Třeba koncem srpna obávaná vojenská skupina provedla úspěšný úder na moderní ruské vozidlo BMD-4M. K demolici využila sebevražedný dron. Následný výbuch byl tak silný, že věž stroje společně s hlavní vylétla vysoko do vzduchu.

Tagy:
válka vojáci dron voják Ukrajina drony Rusko Donbas úkryt Doněcká oblast zákopy Bachmut zákop Ukrajinská 77. aeromobilní brigáda