Záběry z bojů od rozbombardované Marjinky. Ukrajinci se pochlubili demolicí ruských tanků

Na Donbasu nadále zuří brutální boje mezi ukrajinskou armádou a ruskými okupanty. Prakticky přímo na frontové linii se nachází doněcké město Marjinka, kde Ukrajinci dělají vše pro to, aby zabránili postupu ruské armády. Na tvrdém odporu v této oblasti má velký podíl ukrajinská 79. výsadková útočná brigáda, které se v poslední době postarala o zničení několika nepřátelských tanků. Na sociálních sítích zveřejnila záběry z těchto úderů. Jejich pravost však není možné v době konfliktu nezávisle ověřit.

„Video zachycuje okamžiky zásahu nepřátelských tanků. Naši výsadkáři ničí techniku ​​ruských okupantů na Donbasu. Nedali jim žádnou šanci na přežití. Smrt ruským útočníkům a sláva Ukrajině,“ komentovala záběry 79. brigáda. K ničení ruské techniky využila pravděpodobně sebevražedné drony.

Generální štáb ukrajinských ozbrojených sil doplnil, že k úderům mělo dojít u doněcké Marjinky, kde ukrajinští obránci svádí už několik měsíců tvrdé boje s ruskou armádou. Okupanti do tohoto města vtrhli už v prosinci.

V té době se na sociálních sítích začalo objevovat hned několik jen těžko uvěřitelných záběrů. Veřejnost šokovalo například video, na němž se posádka ruského tanku snažila rozbombardovanou Marjinku de facto srovnat se zemí.

„Ne, tohle není počítačová hra ani filmová animace. Tohle je reálný záběr z ‚russáckého‘ tanku. Byl pořízen v Marjince v Doněcké oblasti. Takhle vypadá čistá hrůza,“ komentovala video česká iniciativa Dárek pro Putina, která vybírá peníze na vybavení pro ukrajinskou armádu.

Tank si tehdy klestil cestu vybombardovaným doněckým městem. V pozadí byla slyšet neustálá střelba, nejspíš z tankového kulometu či pěchotních zbraní. Posádka obrněnce také několikrát vypálila z hlavní tankové věže na rozbořené budovy.

„Pro případ, že by vás zajímalo, jak vypadají města po měsících ruských útoků,“ uvedl k videu twitterový účet Visegrád 24. Hrůzné záběry neunikly ani ukrajinským politikům či diplomatům.

Marjinka se nachází de facto přímo na frontové linii. Leží necelých 30 kilometrů západně od Doněcku. „Provádíme násilné pouliční boje o každou ulici a o každý dům,“ uvedla v prosinci 79. brigáda. Jak je vidět z nejnovějších záběrů, tvrdé boje v Marjince stále pokračují.

Tagy: