Záběry krvavého masakru ruských vojáků. Ukrajinští mariňáci provedli další úspěšný úder

Ukrajinská 36. brigáda námořní pěchoty provedla další úder proti ruským silám. Využila bezpilotních letounů, jejichž prostřednictvím svrhávala bomby do ruských zákopů a úkrytů. Na záběrech zveřejněného videa je patrné, jak nálože padají do bezprostřední blízkosti vojáků. K úderu zřejmě došlo na východní frontě západně od Doněcku. Konkrétní okolnosti zveřejněných záběrů je v době válečného konfliktu složité nezávisle ověřit.

„Práce operátorů z prvního praporu naší námořní pěchoty,“ napsala 36. brigáda ve stručném prohlášení ke zveřejněným záběrům na Facebooku. Na videu je vidět série ukrajinských úderů proti ruským vojákům. Operátoři bezpilotních letounů využívají osvědčenou taktiku, z dronů svrhávají výbušniny přímo do zákopů nebo skrýší okupantů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rusko používá zakázané fosforové bomby, tvrdí Ukrajinci. Video má ukazovat Bachmut v ohni

Nálože v několika případech explodovaly v bezprostřední blízkosti ruských vojáků. Ti se zoufalé kryjí v úzkých zákopech a jen doufají ve štěstí a špatnou mušku ukrajinských operátorů.

Specialitou ukrajinské brigády je podnikání podobných útoků i během noci. Díky termokameře, která zprostředkuje noční vidění, mohou operátoři za tmy svrhnout bomby z dronů se stejnou přesností jako během dne.

Hrdinství v bitvě o Mariupol

Ukrajinská 36. brigáda námořní pěchoty se proslavila během bitvy o Mariupol vloni na jaře. Příslušníci této brigády společně s muži z pluku Azov bojovali o Mariupol až do samotného konce. Ukrajinci fatálně obklíčené přístavní město bránili skoro tři měsíce, a to de facto bez možnosti zásobování – chyběla jim munice, voda i potraviny.

Masivní bombardování je donutilo stáhnout se do rozsáhlého ocelářského komplexu známého jako Azovstal. Zatímco ruská armáda vloni na jaře postupovala do ukrajinského vnitrozemí, v Mariupolu nadále svítila malá žlutomodrá tečka odporu.

Ani s hromadícím se počtem zraněných a mrtvých se obránci města nehodlali vzdát. Učinili tak až 20. května, prakticky bez jakýchkoliv zásob.

Tagy: