Zabíjení Tálibánců, kokain a sex v poli. Co všechno princ Harry prozradil světu?

Princ Harry si pro sebe v prvních dnech nového roku ukradl světový mediální prostor, výroky z jeho knihy Spare (Náhradník) dráždí veřejnost v Evropě i Spojených státech. Člen britské královské rodiny totiž zveřejnil řadu pikantních faktů ze svého života. Čím vším pobouřil Buckinghamský palác?

  • „Zabil jsem 25 Tálibánců. Přemýšlel jsem o nich jako o šachových figurkách.“

Mezi nejskandálnější odhalení prince Harryho patří přiznání, že během války v Afghánistánu údajně zabil 25 bojovníků Tálibánu. Šlechtic ve své knize napsal, že aby je mohl usmrtit, musel o nich přemýšlet jako o šachových figurkách, které zkrátka musely opustit šachovnici. Za svůj výrok schytal kritiku z řad britské armády i Tálibánu.

  • „K oblečení kostýmu nacisty mě přemluvili William a Kate.“

Mladý Harry byl v roce 2005 na večírku vyfocen v nacistickém kostýmu. Poté, co fotku otiskla na titulní straně řada vlivných deníků, čelil obrovskému hněvu veřejnosti. Teď se princ svěřil, že k oblečení kostýmu s hákovým křížem ho měl přemluvit jeho bratr William s Kate. Harry jim prý volal, aby se jich zeptal na názor, a oni ho měli v šílené myšlence podpořit.

  • „Chytil mě za límec, roztrhl mi řetízek a srazil mě na podlahu.“

Harry si v knize také postěžoval, že ho William srazil během rvačky na podlahu a způsobil mu povrchová zranění. Nemělo jít přitom o chlapeckou potyčku, k incidentu došlo v roce 2019, když už byl Harry ženatý s Meghan. Předmětem sporu mělo být „drzé“ chování Meghan, které William kritizoval.

  • „O panictví jsem přišel na poli za hospodou.“

Princ Harry se ve své knize stylem, který připomíná „červenou knihovnu“, rozpovídal o ztrátě panictví. Bylo mu 17 a ona byla starší žena, která s ním údajně zacházela jako s „mladým hřebcem“. K jejich společné rozkoši došlo na poli, a to poblíž plné hospody. Harry je přesvědčený o tom, že jeho řádění někdo viděl.

  • „Byl jsem v šoku z toho, jak je ten tunel krátký.“

Syn britského krále Karla III. se svěřil, že se dlouho nemohl vypořádat s odchodem princezny Diany. V rámci terapie svému řidiči ve Francii nařídil, aby jel vysokou rychlostí tunelem, kde Harryho matka zemřela.

  • „Kokain, houbičky. A kouřil jsem marihuanu u domu vévody z Kentu.“

Dalším šrapnelem v knize Náhradník je Harryho přiznání k užívání omamných látek, kterými měl zahánět chmury po smrti matky. Harry prozradil, že bral kokain, vyzkoušel „houbičky“ a kouřil marihuanu v oblasti Kensingtonského paláce. Vždy si ale prý dával pozor, aby typický zápach z konopí neucítil princ Edward, vévoda z Kentu, který na místě bydlí.

  • „Zašeptal jsem, že doufám, že byla šťastná a teď už je s dědečkem.“

To měla být poslední slova, která Harry řekl královně Alžbětě. Už v době, kdy byla po smrti a on seděl u jejího lože. Princ se měl s babičkou rozloučit také s vděčností za to, jak Alžběta zvládala dostát svým povinnostem do posledního dechu.

Tagy:
drogy kniha Princezna Diana Alžběta II. princ Harry Meghan Markle Tálibán odhalení William, princ z Walesu Spare Náhradník