Po smrti Diany mi pomohly „houbičky“, bral jsem i kokain. Harry poskytl šokující rozhovor

Britská společnost se ještě ani neoklepala z třaskavých informací z nové knihy prince Harryho a „enfant terrible“ britské královské rodiny už znovu víří mediální vody. Harry v rozhovoru pro pořad 60 Minutes americké CBS sdělil, že musel brát „houbičky“, aby se vypořádal se smrtí své matky, princezny Diany.

Princova kniha Spare (Náhradník), která v minulém týdnu unikla do médií, přestože ještě ani nebyla oficiálně vydaná, přidělala na tváři Buckinghamského paláce dalších pár vrásek. Harry se v ní obouvá prakticky do každého člena královské rodiny. Princ v knize například prozradil, co posledního řekl královně, ale také zveřejnil citlivou informaci o tom, že zabíjel v Afghánistánu členy Tálibánu.

V souvislosti s vydáním knihy byl princ Harry hostem slavného pořadu 60 Minutes televize CBS. Odpadlík britské královské rodiny v interview překvapil, když řekl, jak se vyrovnával se smrtí princezny Diany. Harry přiznal, že pro zklidnění bral „houbičky“ (lysohlávky) i ayahuascu. V knize princ navíc uvedl, že má zkušenosti také s kokainem a marihuanou.

Díky halucinogenním látkám si prý Harry ujasnil, že nemusí plakat jen proto, aby dokázal, že je smutný. „Nedoporučoval bych lidem brát psychedelika rekreačně. Ale pokud to děláte se správnými lidmi, když trpíte nějakou velkou ztrátou, nějakým traumatem, pak mohou tyto věci fungovat jako lék,“ řekl princ v pořadu 60 Minutes.

„Mně pomohly zbavit se myšlenky, kterou jsem měl stále v hlavě. Že musím plakat, abych dokázal své matce, jak moc mi chybí. Přitom to jediné, co chtěla, bylo, abych byl šťastný,“ uvedl Harry s tím, že kvůli matce opravdu plakal jen jednou.

Princ se i v knize Spare rozepisuje o tom, jak prožíval odchod matky, kterou ztratil ve 12 letech. Svěřil se, že v minulosti svému řidiči dokonce nařídil, aby jel vysokou rychlostí tím stejným pařížským tunelem, v němž Diana zemřela.

Tagy: