Harry vzal zpátečku a svoji třaskavou knihu nechtěl vydat. Musela se přepisovat, tvrdí média

Vévoda ze Sussexu si prý nebyl jistý, zda by jeho kniha Spare (Náhradník) měla vůbec vycházet. Pochybnosti měl podle webu Daily Mail již po červnových oslavách královnina platinového jubilea. Královská rodina mu tehdy údajně řekla, že pokud knihu vydá, nebude cesty zpět.

Kniha Spare již byla tou dobou napsaná a hotová. Přesto ale její autor, princ Harry, uvažoval, že by vyjít nemusela. Tým, který na publikaci pracoval, uvedl, že princ nechtěl, aby kniha vyšla, jak napsal web Daily Mail s odkazem na server Times. Vydavatel údajně spekuloval, zda Harry nedostal ultimátum. „Pokud kniha vyjde a královna bude naživu, nebude cesty zpět,“ zaznělo podle Daily Mailu od královské rodiny.

Příliš mnoho amerikanismů

Podle webu navíc musela být kniha i upravována, protože byla napsána příliš americky. V původním návrhu prý bylo například slovo „awesome“ (úžasný) použito pro popsání prakticky všeho. Vedle toho nechyběly ani další amerikanismy, které členové královské rodiny obvykle nepoužívají. Redaktoři proto museli celé dílo pozměnit, aby jasně vyznělo, že je princ Harry původem Angličan.

Kniha, která pravděpodobně velmi otřese nejen královskou rodinou, ale i celou Velkou Británií, má vyjít 10. ledna. Harry se v ní věnuje velmi osobním a také šokujícím tématům. Vévoda například odhalil, že užil kokain nebo že zabil 25 členů Tálibán. Některé úryvky jsou již nyní známé díky tomu, že ve Španělsku vyšla kniha nedopatřením dříve, jak informoval web Quartz.

Tagy: