Zatáhl mě za plentu a přemlouval k půjčce. Seniorka popsala šmejdské praktiky obchodníka

Seniorka Jana Šerklová popsala šmejdské praktiky obchodníka.

Spor o morálně pochybný prodej kuchyňského nádobí

Hrnce, deky, polštáře, různá léčivá světýlka nebo poukazy do lázní. Taková jsou lákadla takzvaných předváděcích akcí. Čím více se lidé pro nákup nadchnou, tím horší pak může být střet s realitou, když zjistí, že si z takové akce odnesli úvěr na tisíce korun, o který ani nestáli. Podobnou zkušenost má i seniorka z Českých Budějovic, která pro CNN Prima NEWS popsala průběh předváděcí akce.

Máme výročí majitele 70 let, chceme vás pohostit. Tak lákala společnost Zepter šestasedmdesátiletou vdovu Janu Šerklovou z Českých Budějovic na předváděcí akci léčebného přístroje. „On mě zatáhl za takovou plentu, tam měli připravený stůl a tam to začalo. Začal s půjčkou, že můžu splácet po dvou stovkách,“ popsala paní Šerklová a dodala, že jí prodejce tvrdil, že půjčka bude bez úroků. „Opakovala jsem, že nechci půjčku a že to kupovat nebudu,“ uvedla seniorka.

ČTĚTE TAKÉ: Muži šířili na internetu filmy. Zaplatit musí několikamilionovou škodu, ve hře je i vězení

Obchodník nakonec Janu Šerklovou ale přesvědčil. Odsouhlasila koupi přístroje na léčbu bolavých nohou za 12 tisíc korun. „Nemám v ruce nic. Já jsem to tam podepsala a dal mi katalog a odcházela jsem,“ popsala paní Šerklová.

V nejbližších dnech jí přišel balík, který ale obratem s dcerou odeslala zpět. „Padaly výhrůžky, že bude soudní úložna, že si všechno musí uhradit sama,“ popsala Jana Elezi, dcera paní Šerklové. „Spotřebitel má možnost odstoupit do 14 dnů a samozřejmě žádná platba s tím spojená není,“ zdůraznil zástupce ředitelky České obchodní inspekce David Hanousek.

Redakce CNN Prima NEWS kontaktovala společnost Zepter, která následně začala jednat. „Tento obchodní případ zákaznice paní Jany Šerklové jsme individuálně posoudili, a i přesto, že jsme neshledali žádné pochybení ze strany obchodníka, její uzavřenou kupní smlouvu včetně úvěru u společnosti Esoxx, s. r. o., rušíme, a to především s ohledem na věk zákaznice,“ uvedla společnost. Podobných případů teď podle České obchodní inspekce přibývá.

Tagy: