Zatažená obloha a časté deště. V některých regionech hrozí i bouřky, sledujte RADAR

Umíte cítit déšť dřív,  než přijde?

Počasí 6.6.2023 6:51

Počasí v Česku bude v následujících dnech převážně deštivé. Místy se vyskytnou také bouřky. Nejvyšší teploty ve středu nepřekročí dvacet stupňů, v dalších dnech se pak budou pohybovat kolem 22 °C.

Počasí u nás ovlivňuje tlaková níže ve vyšších vrstvách atmosféry nad Bavorskem a Durynskem. V úterý bude oblačno až zataženo, ojediněle i polojasno. Na většině území se vyskytne déšť nebo přeháňky a zejména na jihu a jihozápadě území také bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou na 16 až 20 °C, při přechodně zmenšené oblačnosti se mohou pohybovat kolem 22 °C. Vát bude slabý proměnlivý, místy mírný východní až severovýchodní vítr rychlostí 2 až 5 m/s.

Noc na středu bude oblačná až zatažená, místy se vyskytnou přeháňky, ojediněle také bouřky. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 15 až 11 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr rychlostí 1 až 4 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Opékání buřtů? Někteří neberou výstrahu před požáry vážně. Na Plzeňsku si stěžují na Ukrajince

Oblačno až zataženo předpovídají meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu také na středu. Místy se vyskytne déšť nebo přeháňky, zejména odpoledne a večer i bouřky. Během dne budou srážky slábnout a místy bude i polojasno. Nejvyšší teploty dosáhnou 19 až 23 °C, v Čechách ojediněle až 25 °C. Vát bude slabý proměnlivý, během dne východní až severovýchodní vítr rychlostí 1 až 4 m/s, který v bouřkách přechodně zesílí.

Situaci ve vašem kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii.

I ve čtvrtek bude obloha převážně oblačná až zatažená. Na většině území se během dne vyskytnou přeháňky, místy i bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou na 20 až 24 °C. Vát bude slabý proměnlivý, během dne severovýchodní vítr 1 až 4 m/s, který v bouřkách přechodně zesílí.

Tagy: