Zdrogovaný řidič ve Vyškově vezl v přeplněném autě čtyři malé děti. Měl i platný zákaz řízení

Test na drogy

Vezl děti i přes zákaz

Zdrogovaného řidiče, který vezl v osobním autě čtyři malé děti, zastavila policie ve Vyškově. Muž za volantem přitom neměl co dělat, protože za dřívější prohřešky dostal zákaz řízení. Kromě vysoké pokuty mu nyní hrozí také vězení.

Policie před pár týdny zadržela v ulicích Vyškova řidiče, který v pětimístném autě měl více lidí, než je povoleno. „Muž ve vozidle vezl svoji přítelkyni a čtyři malé děti. Tolik míst však v autě nebylo, takže správně připoutané bylo pouze jedno dítě,“ sdělil mluvčí Policie ČR David Chaloupka pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Hromadná nehoda pěti vozů na Zlínsku. Tři lidé utrpěli zranění, policie odklání dopravu

To však byl pouze začátek. Když policisté přistoupili ke kontrole dokladů a k orientačnímu testu na drogy, tak se nestačili divit. „Muž sedící za volantem má za odmítnutí testu na drogy platný zákaz řízení. Celkem pochopitelně hlídku zajímalo, jestli k jízdě se zákazem řízení navíc opět nešoféruje pod vlivem nějaké návykové látky,“ řekl Chaloupka.

Provedený test u řidiče potvrdil pozitivní výsledek na amfetamin. S odborným vyšetřením v nemocnici muž opět nesouhlasil. Tím si svou situaci ještě zhoršil.

Za řízení v době zákazu hrozí nezodpovědnému řidiči až dvouleté vězení. U soudu mu může přitížit fakt, že znovu odmítl lékařské vyšetření spojené s odběry.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Diskonehody na silnicích. S alkoholem bourají hlavně mladí, nejrizikovější jsou tři hodiny

Tagy: