Zemřel herec Sikking, blýskl se ve Star Treku. Bylo ctí být jeho synem, smekla hvězda sitcomů

Ve věku devadesáti let zemřel americký herec James B. Sikking, který se proslavil především svou rolí kapitána Howarda Huntera v seriálu Poldové z Hill Street. Příčinou smrti měly být komplikace spojené s mrtvicí, informoval web Variety.

„Sikkingova pozoruhodná tvář nám během jeho kariéry naservírovala drama, komedii, tragédii i veselou frašku,“ uvedla pro deník Variety hercova spolupracovnice Cynthia Snyderová. „Jeho kariéra trvala více než šest desetiletí v televizi, filmu i na jevišti,“ dodala.

ČTĚTE TAKÉ: Coming out bývalého závodníka Formule 1. Ralf Schumacher sdílel fotku s partnerem

Sikking nejvíce proslul svou rolí Huntera v seriálu Poldové z Hill Street, který se vysílal v letech 1981 až 1987. Nehledě na skutečnost, že se jednalo spíše o komickou postavu, sám Sikking v ní spatřoval lidskost. „Myslím, že ta postava měla velkou hloubku. Byl to osamělý chlapík s okázalou uniformou, který se toužil zamilovat, být kamarádem, ale neměl odvahu pro to něco udělat,“ řekl herec v roce 2014 pro zpravodajství CNN. Za roli byl Sikking dokonce nominován na cenu Emmy.

Dalším jeho úspěšným seriálem byl Doogie Howser, M.D., kde ztvárnil otce hlavního hrdiny v podání Neila Patricka Harrise. Ten po smrti Sikkinga sdílel dojemnou vzpomínku. „Jim hrál mého tátu v seriálu Doogie Howser, M.D. Byl jedním z nejlaskavějších, nejmoudřejších, nejvtipnějších a nejvelkorysejších lidí, jaké jsem kdy poznal. Byl to opravdový profesionál. Ke každému se choval s úctou, dal mi nespočet lekcí, a přesto měl vždy v očích jiskru rošťáctví. Bylo mi absolutní ctí být jeho synem,“ napsal Harris na Instagramu.

Ve světě filmu po sobě Sikking zanechal stopu jako kapitán Styles ve filmu Star Trek III: Pátrání po Spockovi. Zahrál si ale také ve snímcích Případ Pelikán, Šance na lásku, Ve znamení cti či Jak ukrást nevěstu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Perkausová zářila na dostizích. Mám štěstí v lásce, svěřila se se svou sázkou moderátorka

Tagy:
film společnost kariéra herec celebrity hodnoty Hill Street Neil Patrick Harris Showtime umění a zábava umění, kultura, zábava a média smrt a umírání James Sikking Star Trek III: Pátrání po Spockovi