Hollywood v černém. Zemřela producentka Obstová, stála za snímky Flashdance či Interstellar

Po dlouhém boji s chronickou nemocí v úterý zemřela významná filmová producentka Lynda Obstová, informoval o tom The Los Angeles Times. Americké tvůrkyni, která se podílela jak na oscarových trhácích Interstellar či Flashdance, tak na komediích Samotář v Seattlu nebo Jak ztratit kluka za 10 dní, bylo 74 let.

Obstová zemřela v úterý ráno v Los Angeles, napsal Los Angeles Times. Informaci deníku potvrdil její syn Oliver. „Byla úžasnou matkou, sestrou a nejlepší přítelkyní. Jsme s manželkou vděční, že ji mé dcery mohly mít za babičku. Bude nám velmi chybět,“ sdělil Obst.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřela hvězda seriálu Pobřežní hlídka. Michael Newman bojoval s Parkinsonovou chorobou

Obstová se v únoru svěřila, že se již léta léčí s chronickou obstrukční plicní nemocí (CHOPN), jejíž hlavním rysem je omezený průtok vzduchu v průduškách. „Už jsem ve fázi, kdy žádná oficiální léčba neexistuje. Takže zkoumám jiné možnosti a studuji všechno, co jde. Plánuji podstoupit ještě dvě další léčby a uvidím, jestli to zabere. Věřím, že má smysl se snažit,“ řekla producentka pro magazín The Hollywood Reporter.

Kariéra Obstové se začala psát na počátku 80. let, kdy se jako asistentka produkce podílela na snímku Flashdance, který získal Oscara za nejlepší filmovou píseň What a Feeling, informuje The Variety. Mezi další filmové počiny, po nimiž se podepsala, patří například komedie z roku 1993 Samotář v Seattlu s Tomem Hanksem a Meg Ryanovou v hlavních rolích.

Na počátku nového tisíciletí se dále podílela například na romantické komedii Jak ztratit kluka v 10 dnech, kde zazářila Kate Hudsonová po boku Matthewa McConaugheyho. S McConaugheyem spolupracovala také o deset let později na oscarovém sci-fi snímku Interstellar světoznámého režiséra Christophera Nolana.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Dcera zpěváka Dalibora Jandy ukázala své bydlení s luxusní terasou. Dům vyměnila za byt

Tagy:
Tom Hanks film Matthew McConaughey Los Angeles celebrity Ceny Oscar Kate Hudsonová Meg Ryanová Flashdance umění a zábava umění, kultura, zábava a média smrt a umírání společenská rubrika Lynda Obst