Zlaté české ručičky. Nový díl CNN Prima Gaming zamíří na konferenci tuzemských tvůrců her

Štáb pořadu CNN Prima Gaming vyzpovídala známé i neznámé tváře českého herního průmyslu. Na dotazy redakce odpovídal třeba kreativní ředitel Bohemia Interactive, Ivan Buchta.

CNN Prima Gaming 4.6.2022

Jak se daří českému hernímu průmyslu? Už roky válcuje z hlediska obratů tuzemskou filmovou a seriálovou scénu a jak se zdá, v raketovém růstu nepolevuje. To ostatně naznačil i letošní ročník herní konference Game Access, kde se sešli čeští i zahraniční tvůrci videoher. A redakce pořadu CNN Prima Gaming u toho samozřejmě nemohla chybět. Relaci můžete sledovat každou sobotu ve 22:20 na CNN Prima NEWS či na webových stránkách cnnprima.cz.

Po dvouleté pandemické pauze se do Brna vrátila herní konference Game Access, kde se návštěvníci dočkali nejen přednášek a workshopů od zkušených českých a zahraničních kreativců, ale také stánků s novými či stále rozdělanými videohrami k vyzkoušení. Redakce CNN Prima Gaming vyzpovídala na místě jak zástupce velkých studií, tak malé nezávislé tvůrce.

Obsahu je ale tolik, že se na střípky z konference můžete těšit i v nadcházejících dílech – nebude chybět ani rozhovor s hercem Petrem Rychlým, který zavzpomínal na tvorbu české gangsterské klasiky Mafia. Ta letos slavila 20. výročí a na konferenci se dočkala i koncertu s dirigentem Chuheiem Iwasakim.

Druhý tematický blok se zaměří na nedávno vydanou českou hru Arma Reforger, která přenese hráče do období studené války. Jak se vyvíjí vojenský simulátor a jaké jsou další plány s tímto titulem? To vše poodhalí Ivan Buchta, kreativní ředitel ze studia Bohemia Interactive, v rozhovoru pro pořad CNN Prima Gaming.

Recenzní okénko znovu ovládne herní myš. Testu se totiž podrobí lehký bezdrátový hlodavec CZC.Gaming Trickster s programovatelnými tlačítky a tichými spínači. Závěrečná tečka pak patří nepříliš povedenému kulinářskému streamu, který se poněkud vymkne kontrole.

Herní pořad CNN Prima Gaming můžete sledovat každou sobotu ve 22:20 na CNN Prima NEWS nebo na webových stránkách cnnprima.cz, kde mimo jiné najdete i archiv odvysílaných dílů.

Tagy:
CNN počítačové hry Brno vývoj videohry reportáž pořady CNN Prima NEWS konference Mafia Gaming herní průmysl Bohemia Interactive Petr Rychlý Studená válka CNN Prima Gaming Arma 3 Game Access BOHEMIA INTERACTIVE a.s. Madfinger Games Hammer Games Fiolasoft Studio Petr Kubíček