Řidič v Praze narazil do auta s invalidou, ukazuje video. Spolujezdkyni pak srazil a ujel

Agresivní řidič naboural auto, které řídil invalida.

Muž v Praze naboural, pak srazil ženu a ujel

Naboural do auta, které řídil invalida. Když jeho spolujezdkyně vystoupila, najel i do ní. Nakonec z místa ujel, i když se ho řidič z nabouraného vozu snažil pronásledovat. Nepochopitelně agresivní chování řidiče teď vyšetřují pražští policisté. A hledají svědky, kteří incident viděli.

Běžná cesta autem se změnila v nečekané drama. Všechno to začalo, když auto, které řídil invalida, zastavilo na pražské Zbraslavi před křižovatkou. „Za námi se přiřítilo černé vozidlo Opel Insignia a začalo dřít motor, jakoby na nás najíždělo a troubilo,“ sdělil pro CNN Prima NEWS řidič nabouraného auta pan Michal.

ČTĚTE TAKÉ: Lidé chválí cizince, který zasáhl proti agresorovi v Praze. Incident se dostal i do zahraničí

Tím to ale neskončilo a agresivní řidič do auta najel. „Když do nás najel, ozvala se rána. Pak do nás najelo znovu a následně couvalo o několik metrů,“ řekl pan Michal.

Michalova spolujezdkyně paní Petra z auta vystoupila, aby agresivního řidiče konfrontovala. Ten do ní ale najel. „Vůbec mě nenapadlo, že by proti mně mohl jet nebo mě jakkoli zranit. Ucítila jsem tupou ránu a snažila jsem se nespadnout, aby mě nepřejel,“ řekla spolujezdkyně.

Řidič poté začal ujíždět. Pan Michal se jej rozhodl pronásledovat, ale řidič v hustém provozu nakonec zmizel. Spolujezdkyně skončila v nemocnici s poraněním nohou. Podle svých slov má ale stále problémy s páteří.

Případem se zabývají policisté. „Kriminalisté celý incident prošetřují pro podezření z trestného činu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, kdy v případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody v délce až deseti let,“ řekla mluvčí pražských policistů Eva Kropáčová.

Majitele vozu už policisté znají. Nyní hledají svědky incidentu. Pokud jste cokoli viděli, ozvěte se kriminalistům. K objasnění případu by totiž mohl pomoci i zdánlivě bezvýznamný detail.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Úmrtí matky s dcerou v Hostinném. Pitva naznačila hrozivý průběh tragédie

Tagy:
policie dopravní nehoda trestná činnost Opel Insignia trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva nehody a mimořádné události silniční nehoda