Krásné moře a málo turistů, hlásí reportérka Primy z Černé Hory. Kolik tam stojí oběd či pivo?

Idylické okolí přímořského města Tivat v Černé Hoře

Černá Hora: krásné moře, málo turistů a příznivé ceny

Autem jste tam za půl dne. Letadlem za hodinu a půl. Moře je krásné, turistů prý zatím málo. Reportérka CNN Prima NEWS vyrazila do Černé Hory, aby prozkoumala další místo vaší možné dovolené.

Sousedí s Chorvatskem, jezdí tam ale výrazně méně turistů, krajina je hornatější a leckde se dají najít i příznivější ceny. Do Černé Hory se můžete vydat autem, cesta zabere asi 14 hodin. Mnohem pohodlnější a samozřejmě také rychlejší je cestování s leteckou společností. Z Prahy jste v Tivatu za necelou hodinu a půl.

ČTĚTE TAKÉ: Strach z turbulencí umocnil let smrti v Thajsku. Kde řádí nejvíce a jak se připravit předem?

Turistka Jitka Novotná vyrazila s kamarádkami do čtyřhvězdičkového hotelu v Černé Hoře. Za týdenní all inclusive pobyt zaplatily 15 tisíc korun na osobu.

Pláž Kamenovo je jedna z nejatraktivnějších pláží na Budvanské riviéře. Turisté za vstup nic neplatí, ale pokud si chtějí pronajmout dvě lehátka a slunečník, tak je to stojí 25 eur na osobu. Za kávu zaplatíte dvě eura, pokud si chcete dát místní alkoholický nápoj rakiji, tak ten stojí čtyři eura a velké pivo vyjde na pět eur.

„Je tady krásné moře, skoro žádní lidé a pláže jsou otevřené, uzpůsobené turistům. Je možné se tady stravovat za slušné ceny,“ řekl místopředseda Asociace cestovních kanceláří Jan Papež.

„Ryba, těstoviny nebo kuřecí maso stojí mezi 13 a 15 eury. Turisté si ale musí uvědomit, že porce jsou tady větší než v Česku nebo na Slovensku,“ řekl majitel místní restaurace.

V Černé Hoře, stejně jako u nás, ceny surovin v posledních dvou letech narostly mnohdy až o 35 procent. Restauratéři ovšem vědí, že je pro ně turistický ruch důležitý. Chtějí proto cizince nalákat na nižší ceny než v Chorvatsku, a tak zdražili pouze o 15 až 20 procent.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Oblíbená destinace je připravena na české turisty. Kolik dáte ve Slovinsku za pivo?

Tagy: