Růžička si na Slovensku uřízl pořádnou ostudu. Kradl přepravky od piva, klub ho vyhodil

Velký skandál řeší hokejový klub z Prešova se slovenskou policií. Dva hráči v obchodě ukradli zálohované přepravky na pivo, které pak vrátili a lístek si nechali proplatit. Jedním z provinilců je český obránce David Růžička, který hrál dříve za Kladno.

O případu informovala slovenská policie už minulý pátek. „V polovině ledna, opakovaně několik dní po sobě, přišli dva mladí muži do nákupního centra na Košické ulici v Prešově. Cílem jejich nákupu však nebyly pomeranče ani pečivo. Z regálu s alkoholem jeden z nich sebral prázdné plastové přepravky na pivo, vložil je do nákupního košíku a potom šup s nimi do stroje na výkup zálohovaných lahví a přepravek,“ uvedla policie.

Dvojice mužů si posléze lístky za přepravky nechala proplatit na pokladně. Na Slovensku za jednu dostanete průměrně v přepočtu 40 korun.

Policisté později odhalili, že dvojice hříšníků nepatří mezi ty, co by měli hluboko do kapsy, nýbrž jde o dvojici profesionálních hokejistů s platem několika tisíc eur měsíčně. Zloději přepravek byli identifikováni jako Ján Ťavoďa a David Růžička – obránci prešovského klubu.

Samotný klub již s hráči ukončil smlouvu a jejich počínání odsoudil. „Záleží nám na dobrém jménu prešovského hokeje. Naši hráči mají být vzorem pro mladé hokejisty a to, co udělala tato dvojice, je v rozporu s hodnotami našeho klubu,“ uvedli představitelé klubu na sociálních sítích.

‼KONIEC RŮŽIČKU A ŤAVODU‼ Klub HC Grotto Prešov odsudzuje konanie Davida Růžičku a Jána Ťavodu a s okamžitou platnosťou...

Posted by HC Prešov on Wednesday, February 9, 2022

Ťavoďa se brání, že jen nakupoval

Ťavoďa trvá na tom, že byl pouze na nákupu a na policii přišel jako svědek, když se sám přihlásil. „Trvám na tom, že jsem byl se spoluhráčem nezávazně na nákupu. Připouštím, že když jsme přišli na místo, prozradil mi, co bude dělat. Já jsem mu řekl, že není normální, aby to nedělal. Stál jsem vedle něho, když vrátil jednu přepravku, ale potom jsem odešel a šel jsem si nakupovat svoje věci,“ sdělil Ťavoda pro Topky.sk.

Jiná média hovoří o tom, že snad mělo jít o sázku. Dvojici nyní již bývalých prešovských hokejistů hrozí pokuta ve výši 331 eur, tedy zhruba 8 tisíc korun.

Tagy: