Chodil po nástupišti, pak ženu v Bruselu strčil pod metro. Smrti unikla jen o vlásek

Muž strčil ženu pod metro

Ženu shodili pod metro

Bruselská policie vyšetřuje nepochopitelný případ. Čtyřiadvacetiletý muž v metru v belgické metropoli shodil ženu pod přijíždějící soupravu, a to takovou silou, že nestihla zareagovat.

Je to jen těžko pochopitelné. Mladý muž čeká do poslední chvíle, pak vší silou strčí do ženy na nástupišti. Útok se odehrál ve stanici Rogier v Bruselu v pátek před sedmou hodinou večer. „Díky velmi rychlé reakci, a také lidem, kteří řidiče z nástupiště varovali, dokázal soupravu metra těsně před ženou zabrzdit,“ uvedla mluvčí bruselského soudního tribunálu Sarah Durantová.

Cestující se okamžitě snažili ženě pomoci, muži, který ji strčil, se tak podařilo utéct. Napadená 66letá žena byla naštěstí v pořádku. Celou děsivou situaci natočila průmyslová kamera. Policisté pachatele o několik minut později zadrželi, skončil ve vazbě. Pravděpodobně si útok připravoval. „Podle prvotních závěrů vyšetřování a podle záběrů z místa je patrné, že se muž pohybuje po nástupišti tam a zpátky a až v momentě, kdy se blíží metro, ji strčí do kolejiště,“ pokračoval Durantová.

Útočníkem byl 24letý mladík, který má francouzské občanství. Zatím se zdá, že ženu neznal a vybral si ji jako náhodnou oběť. Jestli se potvrdí, že si útok plánoval, hrozí mu za pokus o vraždu až 30leté odnětí svobody.

Obdobná scéna se odehrála v sobotu v newyorkském metru. Muž zde strčil 40letou ženu pod vlak. Ta na místě zemřela. „Zabít někoho takovým způsobem. To je strašné,“ komentovali situaci lidé. Podle policie byl útočníkem bezdomovec. Odbory pracovníků v metru si stěžují, že metro v americké metropoli není bezpečným místem. Starosta i guvernérka slibují pomoc.

„Máme plán, obsáhlý plán. Pokračujeme v jeho vyhodnocování a přejdeme k realizaci,“ ujišťoval newyorský starosta Eric Adams. Americká média se věnují i tomu, že obětí byla Asiatka a mohlo by se tak jednat o zločin z nenávisti. Vyšetřování je však teprve na začátku.

Tagy: