Dálnici D5 zaplavilo po nehodě kamionu pivo. Ať už tenhle rok skončí, reagoval Feri

Rozlité pivo na dálnice D5

Vylité pivo na D5 očima řidiče

Během úterní nehody na dálnici D5 ve směru z Plzně do Prahy havaroval kamion plný piva. Incident se obešel bez zranění, na místo ale musela být kvůli více než stovce vysypaných přepravek a spoustě rozbitých lahví povolána odklízecí služba. Zásahu se zúčastnily i složky integrovaného záchranného systému. Dálnice je už opět průjezdná. Milovníci piva tak zaplakali jen pár dní po vinařích, kterým se naskytl podobně smutný pohled koncem října u obce Vysočina, kde naboural kamion s vínem.

Dálnice D5 na Rokycansku byla na 48. kilometru uzavřena přibližně od druhé hodiny odpolední kvůli odklízení rozbitého piva. Odklon dopravy přes exit 50 v Mýtě byl po několika hodinách zrušen. Informoval o tom na Twitteru mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR Jan Rýdl.

Na celý incident reagoval poslanec TOP 09 Dominik Feri. „Ať už tenhle rok skončí,“ napsal na Instagramu čtyřiadvacetiletý politik, který je členem dolní komory Parlamentu ČR od roku 2017. Hodnotil tak s nadsázkou události roku 2020, který nejvíce ovlivnila celosvětová koronavirová pandemie.

Na konci října se ovšem podobně smutný pohled jako nyní pivařům naskytl též vinařům. Tehdy havaroval kamion u obce Vysočina v Pardubickém kraji. Návěs plný lahví vína se vysypal do příkopu a hasiči museli likvidovat únik nafty do zeminy. Překládku krabic zajistil sám majitel.

Milovníci vína teď doslova trpí! U nehody kamionu s návěsem u obce Vysočina zasahují od čtvrtečního rána tři jednotky...

Posted by HZS Pardubického kraje on Thursday, October 29, 2020
Tagy: