Facebook, Instagram a Messenger znovu postihl výpadek. Problémy měli lidé po celém světě

Aplikace Facebook, Instagram a Messenger společnosti Meta postihl ve středu 20. března další celosvětový výpadek. Jen dva týdny po první nepříjemné zkušenosti si na nefunkční aplikace stěžovali lidé z USA, Velké Británie, části Evropy či Asie. O problémech informovala zahraniční média.

Na potíže si lidé podle dat webu Down Detector – který problémy aplikací monitoruje – začali stěžovat kolem 15. hodiny. Uživatelé hlásili komplikace s přístupem ke svým účtům jak skrze aplikace, tak webové stránky. Právě na tyto informace se zahraniční média, jako Daily Mail či Times Now, odkazovala.

ČTĚTE TAKÉ: Vítej na síti X, jeskynní muži. Internet se baví výpadkem sítě Facebook, rýpl si i Elon Musk

K výpadku došlo zhruba dva týdny po prvním podobném problému společnosti Meta, který citelně zasáhl i uživatele z Česka. Jednalo se o jeden z nejrozsáhlejších výpadků v nedávné historii a postihl miliony uživatelů z celého světa. Problém se tehdy společnosti podařilo opravit do hodiny. „Jsme si vědomi, že lidé mají problémy s přístupem k našim službám. Nyní na tom pracujeme,“ uvedl tehdy mluvčí Mety Andy Stone v příspěvku na sociální síti X.

Co stálo za druhým výpadkem, není dosud známo. Ten z 5. března měl způsobit interní problém. Stejně jako tehdy se uživatelé přihlašovali na sociální síť X, aby si na výpadek postěžovali.

Uživatelé stejně jako před dvěma týdny uváděli, že jim aplikace nefungují správně, například se jim nezobrazovali komentáře či nemohli odpovídat na zprávy. Lidé, kteří se snažili přihlásit na Facebook, dostávali upozornění, že byly jejich účty pozastaveny nebo vypršela jejich relace, a tak se měli opětovně přihlásit.

Kolem 19. hodiny začal počet hlášení problémů značně klesat. Nejméně potíží měl Messenger, na výpadek u Facebooku a Instagramu si stěžovali pouze jednotlivci. Kolem 22. hodiny se počet hlášených problémů vrátit do běžných standardů.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: K výpadku sociálních sítí se přidal také YouTube. Problém zasáhl státy po celém světě

Tagy: