Návštěvu jsme plánovali půl roku: Co stojí za šílenstvím kolem nového fastfoodu v Praze?

Někteří plánovali návštěvu půl roku dopředu.

Zákazníci zhodnotili nový fastfoodový řetězec v Praze

V pátek 3. listopadu se na pražském Václavském náměstí odehrálo masové šílenství. Lidé ze všech koutů republiky, ale i zahraniční klienti, se ráno začali štosovat před Domem módy kvůli slavnostní otevíračce první české pobočky amerického fastfoodového řetězce Popeyes. Někteří z příchozích zákazníků plánovali návštěvu rychlého občerstvení už půl roku dopředu. Důvody, proč se rozhodli dorazit mezi prvními a vystát si frontu, byly různé.

Čekali 26 hodin kvůli voucheru

Úplně prvními zákazníky byla skupinka mladíků, kteří před dveřmi amerického rychlého občerstvení čekali už od předešlého rána. Začali se scházet před devátou hodinou ranní ve čtvrtek a noc přečkali venku, přičemž dovnitř byli vpuštěni až v pátek krátce po desáté hodině ranní. Zaujala je výhodná nabídka, kterou řetězec před otevřením propagoval. Díky tomu, že si počkali před vchodem zhruba 26 hodin, získali tři z nich speciální výhru v podobě voucheru na celoroční menu zdarma.

Nikdo z nich nevážil dalekou cestu, mladíci žijí v hlavním městě, takže to měli blízko. „Jsme všichni z Prahy. Jsem chudý, jídlo je drahé, potřebuji stravu zadarmo,“ řekl CNN Prima NEWS ve čtvrtek večer jeden z těch, kteří zde ponocovali. „Přišlo mi to jako výhodná nabídka, dostat za 24 hodin čekaní 365 burgerů zdarma. Je to jídlo na celý rok zadarmo,“ doplnil další čekající s tím, že nikdo z nich předtím od lousianského fastfoodu nic neochutnal. Jeden čekající pak podotkl, že se obzvlášť těší na pálivé stripsy. Hoši měli dokonce postavený stan, ten jim však strážnici po šesti hodinách zatrhli. Noc přežili díky ochotě první české pobočky Popeyes, která jim poskytla deky, kávu a bezedný kelímek.

Návštěvu plánovali půl roku, fastfood splnil očekávání

Parta zhruba čtyřiceti známých plánovala návštěvu nového řetězce půl roku dopředu. Na slavnostní otevíračku v pátek jich nakonec dorazilo asi patnáct. „Naše skupinka zhruba patnácti lidí o této akci uvažuje asi půl roku. Věděli jsme o tom dlouho a připravovali jsme se, že to navštívíme,“ řekl v pátek CNN Prima NEWS nadšený zákazník. Z otevření první pražské pobočky byl uchvácený, menu zhodnotil velmi pozitivně. „Já osobně jsem zkusil všechno. Je to opravdu skvělé. Je to šťavnaté, není to suché. Moc doporučuji,“ vychvaloval si nabídku.

ČTĚTE TAKÉ: V zámku Manětín si žila dobře šlechta, ale také prostý lid. Hraběnka nechala malovat i sluhy

Další ze zákazníků, který mezi prvními ochutnal, redakci prozradil, že Popeyes splnil jeho očekávání. Mile ho překvapilo, že si zde každý najde to své, co se týká pálivosti. „Doufal jsem, že to bude dobré, a nebyl jsem zklamán. Jsem naprosto spokojený, dávám jedenáct z deseti. Pokrmy hodně rychle nasytí. Vyzkoušel jsem klasický burger a wrap, byl jsem příjemně překvapen, protože wrapy moc nejím. Líbí se mi, že mají na výběr mezi kuřaty, která jsou pálivá, nebo naopak nejsou pálivá,“ řekl pražský zákazník, který zde zřejmě nebyl naposled.

Zákazníci chtěli srovnávat se zahraničím

Mnozí z lidí ve frontě dorazili proto, aby porovnali českou nabídku lousianského fastfoodu oproti tomu, jaká je v zahraničí. „Z jiných zemí znám jejich nabídky. Když jsem byl v Peru, tak jsem ochutnal tento řetězec. Nabízeli tam dokonce i nějaké sushi, tady ale mám v plánu ochutnat burger. Zajímalo mě, jak to bude chutnat, zda to bude jiné než v ostatních zemích,“ svěřil ještě před otevřením další ze zákazníků.

Strávníci chtějí změnu

Jiní čekající ve frontě vysvětlili, že dorazili kvůli tomu, že chtějí vyzkoušet něco jiného, co dosud neměli. V Česku jsou totiž zvyklí na stálou nabídku jiných fastfoodů a rádi by tak vyzkoušeli něco úplně jiného.

„Je to nový řetězec, pochází z Louisiany. První kdo osídlil Louisianu, byli Francouzi, což mě zaujalo. Myslím si, že by to mohla být nová chuť než u jiných fastfoodů, které potkáme na každém rohu,“ nastínila zákaznice.

Před Domem módy na páteční otvíračku louisianského rychlého občerstvení dorazila také řada zahraničních zákazníků. Před Popeyes se sešly i známé tváře jako například rapper Marpo či zpěvák Jan Bendig.

Tagy: