RADAR: Čeká nás deštivý a studený víkend. Podívejte se, kde bude pršet nejvydatněji

Déšť

Počasí 3.8.2023 7:08

Přeháňky, které se v posledních dnech vyskytují v Česku, budou pokračovat i v následujících dnech. Ojediněle budou i vydatné a vyskytnout se mohou také bouřky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 19 až 24 °C.

Počasí u nás ovlivňuje zvlněná studená fronta. Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno, ojediněle se vyskytnou přeháňky. Nejvyšší teploty dosáhnou na 19 až 23 °C, v severozápadní polovině území až 25 °C. Vát bude čerstvý jihozápadní vítr rychlostí 4 až 8 m/s, který místy v nárazech dosáhne rychlosti až kolem 15 m/s. Večer bude vítr slábnout.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Českem se prohnalo další tornádo. Tromba se objevila u Chlumce nad Cidlinou

V noci na pátek bude zataženo až oblačno. Ojediněle se vyskytne déšť. Od jihozápadu bude oblačnosti přibývat. Nejnižší teploty klesnou na 15 až 11 °C.

Na pátek meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu předpovídají zataženou až oblačnou oblohu. Ojediněle se vyskytne déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou na 20 až 24 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr rychlostí 1 až 4 m/s.

Situaci ve vašem kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii.

V sobotu bude většinou zataženo a místy se vyskytne déšť nebo přeháňky. V jihovýchodní polovině mohou být srážky i vydatné a ojediněle se vyskytnou bouřky. Ve večerních hodinách srážek ubyde. Nejvyšší teploty dosáhnou na 17 až 21 °C, při vydatnějších srážkách se budou pohybovat kolem 15 °C. Vát bude slabý vítr severních směrů, který dosáhne rychlosti 3 až 7 m/s.

V neděli se v Čechách očekává proměnlivá převážně velká oblačnost a místy občasný déšť nebo přeháňky. Ojediněle mohou být srážky i vydatné. Nejvyšší teploty dosáhnou na 18 až 22 °C. Vát bude slabý, postupně mírný západní vítr rychlostí 3 až 7 m/s.

Tagy: