Detaily tragické nehody autobusu v Anglii: Fotka zesnulé 15leté dívky i slova šokovaných dětí

Policie identifikovala dvě oběti nehody autobusu na dálnici M53 u Liverpoolu na severozápadě Anglie, ke které došlo v pátek ráno. Patnáctiletá dívka se jmenovala Jessica Bakerová, informuje web Sky News. Zesnulý řidič Stephen Shrimpton měl podle webu Daily Mail mít za jízdy zdravotní problémy.

V pátek ráno došlo na anglické dálnici M53 k tragické nehodě, při které zemřel řidič a patnáctiletá dívka. Policie uvedla, že účastníky havárie bylo celkem 58 lidí. Čtyři děti byly transportovány do nemocnice. Čtrnáctiletý chlapec má údajně zranění, kvůli kterým bude mít doživotní následky. Další žáci byli převezeni na pohotovost, 13 z nich bylo ošetřeno s lehkými zraněními, informuje Sky News.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragická smrt oblíbeného DJ. Osudnou se mu stala srážka s kamionem nedaleko Čertovice

Policie nyní identifikovala dívku, která při nehodě zemřela. Je jí patnáctiletá Jessica Bakerová. Druhou obětí nehody je řidič autobusu Stephen Shrimpton, který během řízení měl mít zdravotní problémy, uvedl web Daily Mail.

Shrimptonova švagrová založila na webu GoFundMe sbírku, aby zaplatila jeho pohřeb. „Otec dvou dětí tragicky zemřel při nehodě na M53 ráno 29. září poté, co utrpěl zdravotní problémy za volantem, když vezl studenty do školy,“ píše se na stránce sbírky.

Některé z dětí byly po nehodě v šoku. „Bylo to velmi děsivé, myslela jsem, že umřu,“ řekla jedna z dívek zasahujícímu záchranáři. „V autobuse byl nepořádek. Děti byly v šoku. Bude to trvat dlouho, než se přenesou přes to, co viděli,“ popsal.

„Chci vyjádřit nejhlubší soustrast rodinám a přátelům dvou lidí, kteří tragicky přišli o život, a také všem, kteří byli incidentem zasaženi,“ uvedla policejní komisařka v Merseyside Emily Spurrellová. „Byl to strašně tragický incident, ke kterému došlo na frekventovaném úseku dálnice během dopravní špičky. Ráda bych poděkovala všem pracovníkům záchranné služby za jejich rychlou reakci,“ dodala.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Křižovatka hrůzy na obchvatu u Chýnova. Za necelý rok si připsala 40 nehod, tři byly smrtelné

Tagy: