Nové detaily útoku mačetou v budějovické nemocnici: Agresora mělo rozzuřit rozhodnutí lékařů

Nemocnice v Českých Budějovicích, kde zaútočil muž mačetou na personál

Muž útočil mačetou v českobudějovické nemocnici

Několik dní po mačetovém útoku v českobudějovické nemocnici se objevily nové informace. Agresor hodlal na jednom z oddělení navštívit svou údajnou přítelkyni, kvůli jejímu zdravotnímu stavu ho k ní ovšem lékaři odmítli pustit. Na to 29letý muž zareagoval brutálním způsobem – vzal sečnou zbraň a šel si vyřídit s personálem účty, informuje web blesk.cz. Agresor byl po chvíli zadržen zaměstnanci nemocnice. Za mřížemi může strávit až 12 let.

Mělo jít o běžný pátek v českobudějovické nemocnici. Provoz však narušila drastická událost, k níž došlo v odpoledních hodinách. Útoku mačetou předcházel spor na psychiatrickém oddělení. Muž chtěl navštívit pacientku, která měla být jeho přítelkyní.

ČTĚTE TAKÉ: Útok „bojovníka od Mariupolu“: Dal jí pěstí, pak začal kopat, líčí svědek napadení v Plzni

Tu museli zdravotníci připoutat pomocí popruhů k posteli, jelikož se podle informací Blesku vzpírala a nespolupracovala s personálem. Zdroj webu sdělil, že ženu nešlo uklidnit a byla nebezpečná i sama sobě. Rozhodnutí přikurtovat ji k lůžku muž důrazně odmítal.

Sledujte reportáž v pořadu KRIMI ZPRÁVY:

Areál následně opustil a po chvíli se vrátil ozbrojený velkou sečnou zbraní. S ní si hodlal vyřídit účty se zaměstnanci nemocnice. Svým brutálním počínáním způsobil jednomu ze sanitářů zranění v oblasti hlavy, jedné ze sestřiček způsobil ránu na ruce. Kromě nich zranil ještě další dva lidi. Všichni utrpěli sečné rány, ale jsou mimo ohrožení života. Na místě byli ošetřeni a převezeni k dalšímu vyšetření. Poslední z této čtveřice byl do domácího léčení propuštěn v neděli.

Agresor byl krátce po útoku zpacifikován zdravotnickým personálem, který spolupracoval s nemocniční bezpečnostní agenturou. Ředitel lékařského zařízení Michal Šnorek ještě ten den ocenil jejich obětavost i profesionální reakci.

Otřesné napadení zdravotníků nemá v Česku obdoby. Policisté kvůli pátečnímu činu 29letého útočníka dokonce sestavili speciální vyšetřovací tým. Hned následující den byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví. Kvůli útoku mačetou může strávit za mřížemi až 12 let. Policisté zároveň podali návrh na vzetí agresora do vazby.

Tagy: