Slunečno vystřídaly mraky, vyšší teploty však zůstanou. Na víkend se ochladí

Deštivé počasí v ČR

Počasí 16.3.2022 7:06

Slunečné počasí posledních dní vystřídala z úterý na středu zatažená obloha. Díky tomu je ale zejména po ránu o něco tepleji. Přes den předpovídá Český hydrometeorologický ústav až 15 °C. O víkendu a v dalším týdnu se však lehce ochladí.

Středa bude oblačná až zatažená, v Čechách místy i polojasná. „Ojediněle se na severovýchodě a východě může vyskytnou i občasný déšť, nad 800 metrů i déšť se sněhem nebo sněžení,“ uvádí ČHMÚ. Nejnižší noční teploty klesnou k 6 až 2 °C, nejvyšší denní teploty dosáhnou 10 až 14 °C.

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, ojediněle také nízká oblačnost nebo mlhy. Během dne meteorologové očekávají přibývání oblačnosti, později večer i možnost slabého deště. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 2 až -2 °C, nejvyšší denní teploty mezi 11 až 15 °C,“ předpovídají meteorologové.

Pátek bude spíše oblačný a zejména na severozápadě se mohou objevit přeháňky. „Během dne pak očekáváme ubývání oblačnosti až do vyjasnění. Nejnižší noční teploty v Čechách klesnou k 5 až 1 °C, na Moravě a ve Slezsku 2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají k 9 až 13 °C,“ informují meteorologové.

sobotu pak by mělo být jasno až polojasno, přechodně až oblačno. Opět nebudou chybět ojedinělé přeháňky, nad 700 metrů i smíšené nebo sněhové. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 1 až -3 °C, nejvyšší denní teploty mezi 5 až 10 °C,“ avizuje ČHMÚ.

Také neděle bude spíše jasná až skoro jasná. Nejnižší noční teploty klesnou k -1 až -5 °C, nejvyšší denní teploty dosáhnou až 6 až 10 °C. Podobné počasí čeká Českou republiku i v novém týdnu. Podle ČHMÚ by mělo být převážně jasno. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 0 až -5 °C, nejvyšší denní teploty mezi 6 až 10 °C.

Tagy: