Natálka popálená na táboře roky čeká na odškodné. Za sebou má transplantace a 26 narkóz

Natálka se popálila na příměstském táboře.

Jak je na tom popálená Natálka?

Rodina popálené Natálky Černé ani po čtyřech letech nedostala ani korunu odškodného, které měla na základě soudního verdiktu zaplatit vedoucí příměstského tábora Martina Skočilová. Žena totiž ihned po vyhlášení rozsudku vyhlásila osobní bankrot, sdělil redakci CNN Prima NEWS otec dívenky Václav Černý. Podle rozsudku měla žena zaplatit rodičům popálené dívky 2,6 milionu korun.

„Po verdiktu soudu Skočilová vyhlásila osobní bankrot, přičemž celý její majetek spadl do insolvence. My jsme pořád ve stavu kdy jsme nedostali žádné odškodnění,“ uvedl pro CNN Prima NEWS otec Natálky Václav Černý.

ČTĚTE TAKÉ: Sprej v autě může způsobit apokalypsu. Expert líčí, co ve vedrech do vozu nepatří

Nemalé výdaje za léčbu platí rodina ze svého. Dokud Natálka poroste, musí jezdit na operační lasery. Při poslední narkóze se přidaly další komplikace. „Usíná s léky na spaní. Škola, to je třetí rok učení doma, měla 600 zameškaných hodin,“ uvedla Šárka Černá, matka popálené dívky.

„Natálka je samozřejmě holčička, která se chce líbit a zároveň se za své tělo hrozným způsobem stydí. Je z toho hodně nešťastná,“ doplnil otec.

Před čtyřmi lety se při chemickém pokusu zvaném Faraonův had popálily v Rokycanech tři děti. Nejvážněji na tom byla tehdy šestiletá Natálka. „Pro mě to nejsou čtyři roky, já sem pořád na začátku i po psychické stránce,“ řekla Černá. Dodnes pamatuje, jak její dcera hořela a při tom křičela, jak jí to strašně bolelo.

O život holčičky bojovali několik dní lékaři ve vinohradské nemocnici. Dívka měla popáleniny na třiačtyřiceti procentech těla. Za sebou má šestadvacet narkóz, dvě transplantace a zůstaly jí jizvy po celém těle. V nemocnici se musela dokonce učit znovu chodit.

Experiment se vymkl z rukou dvěma vedoucím příměstského tábora. Za těžké ublížení na zdraví z nedbalosti hrozily oběma vedoucím tábora až čtyřleté tresty vězení. Odvolací soud táborové vedoucí Martině Skočilové vyměřil podmínku na dva roky s tříletou zkušební lhůtou, dále trest zákazu činnosti v pořádání příměstských táborů pro děti v trvání tří let. Rodičům Natálky měla vedoucí tábora podle rozsudku zaplatit 2,6 milionu korun.

Tagy: