Otec se pomstil mladíkovi za sexuální napadení jeho dcery. Muži teď hrozí vězení

Muž se pomstil mladíkovi za sexuální napadení dcery

Otec pomstil znásilněnou dceru, hrozí mu 5 let

Francií hýbe případ otce-mstitele. Jeho malou dceru sexuálně obtěžoval cizí mladík. Otec ho s kamarády vypátral a než ho předali policii, zbili ho. Za to mu teď hrozí až 5 let vězení. Mimo jiné i proto, že už byl sám párkrát odsouzen, zejména za krádeže. Informoval web westobserver.com.

Kauza, která teď hýbe Francií, se stala v městečku Roanne. Nezletilý mladík se v noci vkradl do rodinného domu, kde měl obtěžovat spící šestiletou dívku. Její matka uslyšela podivné zvuky a násilníka překvapila, než stihl dívku znásilnit.

„Přišel jsem z práce a našel ženu úplně zhroucenou. Pořád plakala a pak mi řekla, co se tu stalo. Byl jsem úplně bez sebe. Řekl jsem si, že ho musím dostat,“ uvedl otec malé dívenky. Spolu s několika kamarády zahájil pátrání a útočníka druhý den dopadli. Nezletilý Guinejec bydlel v azylovém zařízení jen pár desítek metrů od domu, kam se vkradl.

Místní stojí za otcem

„Snažil se zmizet, ale zablokoval jsem ho. Odpovídal přesně tomu popisu, co nám dala kamarádova žena,“ uvedl muž s tím, že policii sice zavolali, ale mladík nějakou tu ránu dostal. Web West Observer informuje o mlácení elektrickým kabelem, po kterém musel mladík pobýt 10 dní v nemocnici. Čtveřice mužů měla koncem týdne proto skončit ve vazbě.

Zatímco od místních obyvatel má mladý otec podporu, pro právníky je jeho čin neobhajitelný. „Já svým způsobem chápu rozpoložení toho otce. Ale je naprosto nepřijatelné, aby bral spravedlnost do svých rukou. Jsme tu v právním státě, a ne někde na dalekém západě,“ vysvětloval státní zástupce Abdelkrim Grini.

Otec malé holčičky se brání tím, že na jeho místě by takto reagoval každý táta. „Nelituju toho. Jsem rád, že jsme ho chytili a dali mu co proto. Nechat všechno na policii? Vždyť by ho v životě nevypátrali.“ Ovšem teď ho i kamarády čeká kvůli ublížení na zdraví soud a hrozí jim až pět let za mřížemi.

Mladý otec už byl ale souzen za krádež v roce 2014, měl zákaz pohybovat se v Roanne i zákaz nošení zbraně na pět let.

V Rusku zašel otec ještě dál

Případ, který momentálně řeší ve Francii, není ničím ojedinělým. Podobný incident, kdy se otec pomstil pedofilovi, se stal loni v ruské Samaře. Nutno dodat, že tam otec ve své pomstě zašel ještě dál a násilníka, který zneužil jeho dceru, dohnal k sebevraždě. Skončil ve vězení, ale soud ho po půl roce předčasně propustil.

Pětatřicetiletý Vjačeslav Matrosov opustil vězení tento týden, když mu soud zkrátil původně 18měsíční trest. Ten dostal za to, že nejdříve zbil a pak dohnal k sebevraždě pedofila, který zneužil jeho osmiletou dceru. Za osvobození otce-mstitele se přimlouvali obyvatelé města i známé osobnosti.

Tagy: