Hledáte auto se slevou? Největší dnes dostanete u oblíbené značky Jamese Bonda

Koupit si auto, jaké vám budou sousedi závidět, a ještě notně ušetřit? Nic není nemožné. U supersportů je možné získat opravdu výrazné slevy, ovšem výsledná částka stejně není úplně nízká.

O některých značkách se říká, že jen co projdete dveřmi jejich dealerství, už získáváte procenta dolů z kupní ceny. Automobilky a jejich cenová politika jsou něco opravdu těžko čitelného a obecně platí, že čím je značka oblíbenější, tím si může dovolit větší marži a tedy i „hýbání“ finální cenou.

Se stupni vítězů tohoto žebříčku přišel americký portál Autoblog, který porovnal katalogové ceny vozidel s částkou, kterou zákazníci skutečně zaplatili. Jde o největší slevy nominální, ne procentní. To znamená, že sleva se porovnává jako konkrétní částka.

Aston v čele. Ale ne ten Bondův

Žebříčku kraluje Aston Martin DB11, britský gentleman, který se snad jako jediný z moderních modelů nedostal na stříbrné plátno jako Bondovo auto. A to přesto, že má 630 koní! Průměrná sleva na toto auto se v USA pohybuje na úrovni téměř 25 tisíc dolarů, takže za ušetřené peníze můžete koupit jedno velmi pěkné auto i manželce. Tedy pokud vám po zaplacení kupní ceny 177 tisíc dolarů ještě nějaké nikláky zůstanou...

Dalším autem, které stojí za povšimnutí, je Acura (nebo po našem Honda) NSX. V současné době moc exkluzivnějších japonských aut neexistuje. A přece – na NSX dostanete ve Státech průměrnou slevu 22 tisíc dolarů. Ve srovnání s DB11 ani není tak drahá. Díky slevě za ni lidé platí průměrně 137 tisíc dolarů.

Třetím do party je konečně evropský vůz, nepřekvapivě též supersport Audi R8. Sleva na letitý sporťák činí v průměru 18 tisíc dolarů. Základní cenovka je však i tak, podobně jako u DB11, dost vysoko. Průměrný zákazník zaplatí za svou R8 v konečném důsledku stále přibližně 175 tisíc dolarů.

Tagy: