Jeden konec nízko, druhý vysoko. Plzeňský obchvat přišel o bizarní lavičku, rodiče lamentují

Kuriózní lavička na plzeňském obchvatu, který vyšel na dvě miliardy, se stala díky svému netradičnímu sklonu hitem internetu. O svou bizarnost teď ale přišla. Paradoxem podle starosty Radčic ovšem je, že si na její „vylepšenou“ podobu stěžují rodiče malých dětí.

Lavička, která vypadala, jako z dílny Pata a Mata ze známého animovaného seriálu, hned po otevření západního okruhu Plzně pobavila doslova celé Česko. Zatímco jeden její konec se nacházel jen těsně nad zemí, na ten druhý jste se v klidu posadili. „Vůbec mi to nevadí. Já sem jako schválně potom jela kolem a koukala jsem se. Je to vtipný, ale asi neměli jiný zbytí než jí takhle udělat,“ uvedla jedna z místních krátce v půlce března. „Je to blbý, nesedne si tam žádný důchodce, jinak mi to nevadí,“ řekl další.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kvůli zdražování začíná od nuly. Oblíbená výrobkyně marmelád z Plzeňska musela propouštět

„Já zastávám názor, že bychom ji měli upravit tak, aby směšná nebyla,“ měl jasno náměstek primátora Plzně Aleš Tolar (STAN). A svou radu dal hned na sociální sítě. „Napravit to nebude taková věda. Vidím to tak na dvě šikovné ruce, jednu vrtačku, pár šroubů, a aspoň část lavičky bude v té výši, kde má být,“ napsal náměstek primátora.

A opravdu došlo k proměně, dělníci lavičku rozpůlili, stala se tak dvouúrovňovou. A to i přes to, že si veřejnost přála zachovat její netradiční podobu. „Řešení, na které upozorňovali i občané, jsme nepovažovali za příliš vhodné. Právě proto byla provedena oprava a my můžeme říct, že teď je v souladu s normami,“ upřesnila mluvčí plzeňského magistrátu Eva Barborková.

Nejnižší místo se zvedlo o 20 centimetrů. K opravě došlo v rámci servisu a město za ni nemuselo zaplatit ani korunu. „Paradoxem je, že stejně, jako si lidé stěžovali, když ta lavička byla tak, jak byla, tak okamžitě si stěžovalo několik rodičů s malými dětmi, že to bylo optimální,“ doplnil starosta Radčic Rolando Arias Anaya (nestr.).

Plzeňský obchvat tak přišel o unikát, a těžko říct, jestli teď, kdy spíš připomíná dva schody, bude všem vyhovovat.

Tagy: