Kličko vyhlásil zákaz vycházení. Kyjev čekají těžké časy, zmínil reportér CNN Prima NEWS

Bývalý boxerský šampion a starosta Kyjeva Vitalij Kličko je připravený ve válce zemřít.

Štáb CNN Prima NEWS z Kyjeva: Střely zasáhly další obytný dům, ve městě platí zákaz vycházení

Situace v Kyjevě se začíná komplikovat. Rusové totiž v posledních dnech zvýšili intenzitu ostřelování ukrajinského hlavního města. Starosta Kyjeva Vitalij Kličko proto vyhlásil celodenní zákaz vycházení. V ukrajinské metropoli se stále nachází štáb CNN Prima NEWS. Reportér Matyáš Zrno popsal, jak to ve městě v současnosti vypadá.

V Kyjevě se v důsledku ranního ruského ostřelování částečně zhroutil dvanáctipodlažní obytný dům. Nejméně dva lidé utrpěli zranění. Podle reportéra CNN Prima NEWS Matyáše Zrna se výbuchy ozývaly i na dalších místech hlavního města.

„Nemůžeme vám přinést záběry přímo z míst, kde k výbuchům došlo, protože zde platí přísný celodenní zákaz vycházení. Ten vyhlásil starosta Kyjeva Vitalij Kličko s odůvodněním, že město čekají těžké a složité časy,“ uvedl Zrno. Důvodů, proč Kyjev nechce pouštět civilisty na ulici, prý může být víc.

„Těžko říct, zda se chystá nějaký větší ruský útok, nebo k rozhodnutí možná došlo z důvodu, že si Kyjev až příliš moc zvykl na válku. Stále více lidí bylo v ulicích, dokonce se začaly otevírat první stánky s občerstvením. Mezi lidmi to mohlo vytvářet pocit falešného bezpečí,“ vysvětlil reportér.

Rusům se do Kyjeva stále nedaří proniknout. K nejtvrdším bojům dochází právě v předměstí hlavního města. Ukrajinské ozbrojené síly hlásí, že se jim daří všechny ruské útoky odrazit. Rusové mají údajně znovu problémy s logistikou. Chybí jim jednotky i zásoby.

Tagy: