Skiareály v Česku i Rakousku zahajují sezónu. Podívejte se, kolik za lyžovačku zaplatíte

Skiareály v Česku i Rakousku zahajují sezónu.

Zimní sezona na horách

Lyžaři i snowboarďáci jásají, další skiareály v pátek totiž zahájily sezónu a nechyběly u toho ani štáby CNN Prima NEWS. Podívejte se, jaké jsou v jednotlivých areálech aktuální sněhové podmínky a kolik zaplatíte za skipas.

Klínovec v Krušných horách, Pec pod Sněžkou v Krkonoších a rakouský Hochficht. Tři českým lyžařům dobře známé skiareály v pátek zahájily zimní sezónu. Na Klínovec se první lyžaři začali trousit před devátou ráno a za hodinu už se jich po svazích na metru sněhu prohánělo přes sedm stovek. „Jsme rádi, že jsme vyrazili,“ řekl jeden z lyžařů. „Chtělo by to asi trošku víc sněhu, ale i takhle je to dobrý,“ sdělil další z návštěvníků sjezdovky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Odklízení sněhu z komunikací vázne, platí jistá pravidla. Při zranění lze žádat odškodné

Na lyžaře čekaly tři otevřené páteřní sjezdovky o celkové délce čtyř kilometrů. „Další budeme přidávat poměrně rychle, je to v řádech dnů. Aktuálně pracujeme na tom aby byly v co nejlepším stavu,“ uvedla manažerka Ski areálu Klínovec Hana Hoffmannová. Dokud nebude otevřený celý ski areál, jezdí se se slevou. Dospělí za den zaplatí 790 korun. Standardní cena skipasu je přitom 1 090 a při koupi on-line je o zhruba deset procent levnější.

V Peci pod Sněžkou stojí jednodenní skipas pro dospělého na kase 1 090 korun. Pokud ho objednáte on-line, vyjde na 930 a jakmile to uděláte s několikadenním předstihem, může být ještě o stovku levnější. „Na sjezdovkách je od 50 do 100 centimetrů sněhu, je to opravdu skvělé lyžování,“ sdělila mluvčí Ski Resortu Černá hora-Pec Zina Plchová.

V pátek ráno pak odstartovala sezóna i v rakouském Hochfichtu, kam Češi často míří. „Odhadujeme, že jenom za dnešek se tady vystřídá okolo čtyř až pěti tisíc nadšených lyžařů,“ popsal mluvčí Ski areálu Hochficht Martin Řezáč. Oproti loňsku si ale připlatí, a to zhruba o deset procent oproti loňsku. „Dospělá osoba zaplatí za jednodenní lyžování 52 euro, tedy necelých 1 300 korun,“ řekl Řezáč.

Tagy: