Maskovaní zloději vykradli pražskou směnárnu. Odnesli tři miliony, policie po nich pátrá

Zloději vykradli pražskou směnárnu.

Zloději si ze směnárny odnesli tři miliony

Směnárnu v pražských Štěrboholech vykradli maskovaní zloději. Přes ústa a nos měli nasazené roušky. Odnesli si odtamtud téměř tři miliony korun. Svůj plán měli totiž dopředu promyšlený. Moc dobře totiž věděli, kdy bude provozovna prázdná. Policisté teď po nich pátrají a pomoct jim můžete i vy.

Záznamy z bezpečnostních kamer ve čtvrtek zveřejnili policisté na svých webových stránkách. „Začátkem března zatím neznámí pachatelé vykradli jednu ze směnáren v Praze 10 a odnesli si bankovky v hodnotě téměř tři miliony korun,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Nejdřív si jeden z mužů šel obhlédnout terén. Ve směnárně v obchodním centru si rozměnil peníze. O pár hodin později se na místo vrátili oba podezřelí. Zloději nepotřebovali ani násilí, aby se dovnitř dostali. Využili chvíle, kdy směnárnice odešla na cigaretu a na toaletu, a odnesli si finanční hotovost v různých měnách.

„Podezřelým sice není přes roušky vidět do obličeje, nicméně i tak doufáme, že by je někdo mohl poznat třeba podle oblečení. Prosíme, ať se nám případní svědci ozvou na linku 158,“ požádal veřejnost Daněk.

Vykradená pobočka je momentálně uzavřená. Policisté případ prověřují jako trestný čin krádeže. Pokud zloděje dopadnou, může je soud poslat za mříže až na osm let.

Tagy:
policie Policie ČR krádež pátrání Praha 10 zloději směnárna Praha záznamy z kamer Štěrboholská radiála Štěrboholy webová stránka bezpečnostní kamera