Čeká nás teplejší týden, začátek bude slunečný. Pozor na silný vítr, varují meteorologové

Počasí

Pracovní týden začne v Česku povětšinou jasným počasím. Meteorologové ovšem na některých místech republiky varují před větrem o síle kolem 70 kilometrů za hodinu. O víkendu se začne počasí kazit. Kromě celodenních mlh můžeme počítat i s deštěm. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V pondělí bude jasno nebo skoro jasno. Ráno a dopoledne se zejména v západní polovině Čech místy objeví nízká oblačnost nebo mlhy, zpočátku ojediněle mrznoucí. V Čechách postupně začne být od západu polojasno, večer na západě až oblačno. Nejnižší noční teploty klesnou ke 4 až 0 °C, v západní polovině Čech a ojediněle v údolích při uklidnění větru k 0 až −3 °C.

Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 9 až 13 °C. Při déletrvající nízké oblačnosti nebo mlze teploty dosáhnou na 7 °C a v tisíci metrech nad mořem na 9 °C. Na horách na severu můžeme očekávat vítr o síle kolem 70 kilometrů za hodinu. Později odpoledne a večer ale začne zvolna slábnout.

V úterý počítejme s oblačným až zataženým počasím. Ráno se ojediněle vyskytnou mlhy. Místy bude přechodně polojasno. Nejnižší noční teploty klesnou k 5 až 1 °C, při slabším větru až k −1 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 8 až 12 °C, v Čechách při zmenšené oblačnosti až ke 14 °C.

Mlhy a déšť

Středeční počasí očekávejme oblačné až zatažené. Během dne postupně začne oblačnost ubývat. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 10 až 14 °C.

Ve čtvrtek bude jasno až skoro jasno. Ráno a dopoledne se ojediněle objeví mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou k 5 až 1 °C, při uklidnění větru až k −2 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 11 až 15 °C, při déletrvající mlze dosáhnou kolem 7 °C.

Páteční počasí můžeme očekávat jasné až skoro jasné. Ráno a dopoledne se ojediněle místy vyskytnou mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou k 5 až 1 °C, při uklidnění větru až k −2 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 11 až 15 °C, při déletrvající mlze dosáhnou kolem 7 °C.

Od soboty do pondělí můžeme počítat s jasným až polojasným počasím. Ráno bude místy zataženo s nízkou oblačností nebo mlhy, které se ojediněle udrží po celý den. V závěru víkendu začne od západu přibývat oblačnost a na většině území déšť. Nejnižší noční teploty zpočátku dosáhnou 6 až 2 °C, při slabším větru klesnou až k 0 °C, postupně vystoupají k 9 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 11 až 16 °C, při déletrvající nízké oblačnosti bude kolem 8 °C.

Tagy: