Mladé mamince zrušili kvůli covidu vyšetření. O rakovině jí pak řekli přes internet

Teprve 23leté Kimberley Ecclesové z anglického města Leyland zrušili lékaři kvůli pandemii koronaviru plánovanou zdravotní prohlídku. Poté se prostřednictvím videohovoru dozvěděla, že má vzácnou formu rakovinu a jen procentní šanci na přežití. Informuje o tom britský web The Sun. Kimberley se ale nevzdává, jejím hnacím motorem je sedmiletá dcera.

Mladá maminka Kimberley Ecclesová zmeškala kvůli pandemii koronaviru tři zásadní schůzky, na nichž by lékaři mohli diagnostikovat její nemoc a dát jí tak větší šanci na záchranu. Půl roku strávila v agónii, když jí na levé tváři rostl nádor. Až poté, co zkolabovala v práci, byla převezena do nemocnice.

Lékaři tehdy přes videohovor potvrdili její nejhorší obavy a sdělili jí, že jí zbývá půl roku života. „Mám zlomené srdce. Je mi jen 23 let a mám krásnou dceru, která mě potřebuje. Dostala jsem ale jen procentní šanci na přežití a řekli mi, že mám asi šest měsíců života,“ popsala svoje zoufalství Ecclesová.

„Snažím se být odvážná, abych nerozrušila Mayu, ale prostě nevydržím myšlenku, že ji tu nechám a nikdy ji neuvidím vyrůstat,“ doplnila.

Když se nádor v červnu loňského roku objevil, Ecclesová si myslela, že jde o vřed v ústech. Později jí byla nesprávně diagnostikována zablokovaná slinná žláza.

Tvář vyplní tkání z nohy

„Nemůžu si pomoct a myslím na to, jak by mohlo být vše jinak, kdyby nedošlo k žádné pandemii a moje rakovina byla diagnostikována dříve,“ litovala mladá matka, podle níž musí být mnoho dalších pacientů s rakovinou ve stejné situaci jako ona.

Ecclesová, která žije se svým 24letým partnerem Darrenem Aldredem a dcerou Mayou v Leylandu, má takzvaný rhabdomyosarkom, což je maligní nádor vycházející z příčně pruhované svaloviny, který může postihnout jakýkoliv orgán a u dospělých lidí je vysoce vzácný.

První biopsie nedokázala detekovat zhoubné buňky, ale druhá už potvrdila rakovinu. Poté Ecclesová přišla o vlasy.

Kimberley se ale nevzdává a chce podstoupit operaci k odstranění nádoru. Lékaři mohou její tvář přestavět během 12hodinového rekonstrukčního zákroku, použijí přitom kosti a tkáně z její nohy. Jakmile se uzdraví, doufá, že vycestuje do USA kvůli léčbě, která není ve Velké Británii k dispozici. Na cestu vybírá pomocí crowdfundigového webu gofundme.com.

Tagy: