Můj táta má vyšší šarži než vy dva dohromady, vyhrožoval opilý řidič policistům

Opilý řidič vyhrožoval policistům šarží svého táty.

Opilý řidič vyhrožoval policistům tatínkem

Opilý řidič na Mikulovsku nejprve policistům tvrdil, že neseděl za volantem, a pak jim začal vyhrožovat, že jeho otec má vyšší šarži. Ukázalo se, že kvůli řízení pod vlivem alkoholu už několik měsíců nemá řidičský průkaz.

Mladý pár si v pondělí večer na čerpací stanici povšiml hodně opilého šoféra. „Upozornil na sebe tím, že mu dělalo velký problém zaplatit útratu. Jakmile pak usedl za volant a rozjel se, bylo jejich podezření bleskově potvrzeno. Řidič totiž na silnici nebezpečně kličkoval, a dokonce najížděl na obrubníky a krajnice,“ řekl policejní mluvčí Petr Vala.

Dvojice zavolala na tísňovou linku, řidiče pak dálniční policisté vypátrali v nedaleké obci. „Strážcům zákona se ale začal vymlouvat, že v žádném případě neřídil. Když mu to nepomohlo, začal jim marně vyhrožovat svým tatínkem,“ sdělil Vala. Na policejním záznamu je slyšet, jak říká: „Má to řešit můj táta? Má vyšší šarži než vy dva dohromady.“

Řidič nakonec nadýchal více než dvě promile alkoholu a policisté záhy zjistili, že za stejný prohřešek mu soud už před několika měsíci zakázal řídit. „Za trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu nyní hrozí až několikaletý pobyt za mřížemi,“ dodal Vala.

Tagy: