Hrozí kolaps Twitteru? Exodus pracovníků pokračuje, Musk zamkl dočasně budovu

Nový šéf Twitteru Elon Musk

Miliardář Elon Musk podle všeho podcenil pracovní nasazení zaměstnanců Twitteru. Mnozí z nich totiž pod tíhou jeho povelů z firmy odcházejí. Krize došla tak daleko, že Musk nakázal zamknout kanceláře a budovu Twitteru. Mnozí lidé se obávají, že celá platforma zkolabuje.

S příchodem Muska vlétl do společnosti Twitter svěží vítr. Hromada nápadů, inovací a slibů. Vedle nich ale zaměstnance populární sociální platformy ovlivňuje Muskova údajná despocie. Nejbohatší člověk planety prý nařizuje pracovníkům přehnané přesčasy a nutí je k nadlidským výkonům.

Před příchodem Muska měl Twitter asi 7,5 tisíce zaměstnanců. Nový majitel firmy dopředu avizoval, že chce jejich počet snížit asi o polovinu. Po rošádě ve vedení Twitteru se tak začalo masivně propouštět.

Jenže vyhazovy se Muskovi trochu vymkly z ruky. Poté, co sám proředil stavy, začala ze společnosti řada lidí odcházet dobrovolně. Anonymní zdroj pro BBC sdělil, že vlivem současné krize se může počet zaměstnanců smrsknout na méně než dva tisíce.

Konec Twitteru?

Zprávy o turbulentním dění v Twitteru vynáší na světlo bývalí zaměstnanci. Po síti se začínají šířit obavy, že Musk to celé neustojí a bude nucený vyhlásit konec platformy. Sám navíc už dříve řekl, že Twitter na tom není příliš dobře ani po finanční stránce.

Na síti se proto množí hashtagy jako #RIPTwitter nebo #GoodbyeTwitter. Někteří uživatelé se s Twitterem loučí nebo otevřeně přecházejí na jiné platformy.

Musk chce v pondělí vstoupit do nové fáze rozvoje společnosti. S těmi zaměstnanci, kteří se rozhodnou dobrovolně zůstat. Média používají pro tento proces označení Twitter 2.0. Do té doby zamkl kanceláře Twitteru (těžko říct, zda někdo zůstal uvnitř), aby údajně utlumil mediální tlak a vynášení informací.

Tagy: