CNN Prima News Lifestyle Komerční sdělení

Divoká příroda, krásná řeka a hrady u cesty: Cyklistickému závodu ČEZ Sázava přálo i počasí

V sobotu 15. června se ve středočeské Sázavě uskutečnil tradiční závod ČEZ Sázava. Tento den byl pro všechny zúčastněné skutečně nezapomenutelný, a to nejen díky perfektnímu počasí, ale především kvůli úžasným výkonům všech cyklistů, kteří se závodu zúčastnili. Slunečné počasí přilákalo na start řadu závodníků i diváků, kteří se přišli podívat a povzbudit své favority.

Závod ČEZ Sázava nabídl tři různé trasy, aby si každý mohl vybrat tu, která mu nejlépe vyhovuje. Nejdelší trasa A měřila úctyhodných 80 km a byla určená pro zkušené cyklisty, kteří hledali výzvu a chtěli si sáhnout na dno svých sil. Prostřední trasa B měřila 40 km a byla vhodná pro cyklisty s průměrnou kondicí, kteří si chtěli užít závodní atmosféru, ale zároveň nechtěli riskovat své limity. Nejkratší trasa C, dlouhá 16 km, byla ideální volbou pro začátečníky a rekreační cyklisty, kteří chtěli zažít radost z jízdy na kole bez přílišného fyzického vypětí.

DÁLE ČTĚTE: Legendární fotbalový brankář Dasajev: Olympiádu 1980 jsme měli vyhrát my, ne Čechoslováci

Všechny trasy vedly po stráních od řeky Sázavy vzhůru, aby se ve sjezdech vracely zpět. Projíždělo se atraktivními místy jako jsou hradiště Bělokozly nebo zřícenina hradu Talmberk. Zpestřením byla známá vyhlídková místa podél břehu Sázavy, Rataje nad Sázavou či Krkavčí skály. Na závěr trasy čekal na účastníky atraktivní přejezd brodu přes řeku, který byl příjemným osvěžením.

Speciální pozornost si zasloužila i kategorie dětí do 10 let, které si mohly zazávodit v lehčím a bezpečnějším prostředí přímo v areálu. Děti si při závodě nejen užily mnoho zábavy, ale také si vyzkoušely, jaké je to soutěžit a překonávat sama sebe. Pro mnohé z nich to byl jejich první závod a velký krok k tomu, aby si zamilovaly cyklistiku na celý život.

Závod si vyzkoušela také dvacátá žena maratonu na mistrovství světa 2019 v Dauhá a účastnice Olympijských her v Tokiu Marcela Joglová. Tato česká reprezentantka v běhu před pár měsíci ukončila svoji profesionální kariéru, a tak pro ni bylo kolo zajímavým zpestřením a návratem do světa sportu – tentokrát však z jiné perspektivy. Její účast přitáhla pozornost médií i fanoušků, kteří byli zvědaví, jak si tato výjimečná sportovkyně povede v cyklistickém závodě. A vedla si skvěle, když na trase dlouhé 40 km jasně zvítězila.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ivanu Hlinkovi jsem dlouho odolávala, popsala manželka Liběna. Po tragédii si prošla krizí

Tagy:
ČEZ Tokio Olympijské hry cyklista Sázava Dauhá Marcela Joglová Talmberk Rataje nad Sázavou Bělokozly