Nebezpečný manévr před kamionem v Praze. Řidič na videu ohrozil životy ostatních, míní expert

Dodávka na silnici předváděla nebezpečné manévry.

Vybržďovač kamionu

Hodně nepříjemný zážitek za sebou má řidič kamionu, který projížděl Prahou. Vybrzdil ho totiž jiný šofér, a to tak prudce, že musel dokonce zastavit. Policisté teď hledají další svědky nebezpečného manévru.

Šofér za volantem kamionu s devítitunovým nákladem se napojoval na výpadovku z Prahy ve směru na dálnici D1. I přes to, že blinkrem signalizoval změnu směru a dojel až na konec připojovacího pruhu, řidič dodávky ho nejspíš nechtěl pustit a pak se rozhodl mstít. A to vybrzděním až do zastavení.

ČTĚTE TAKÉ: Muž vybavený zbraněmi a výbušninami vtrhl do automobilky v USA. Na místě je zásahová jednotka

„Je to skutečně agresivní jednání, navíc když to doprovází vybrzďování, v tomto případě dokonce až do nuly. Takoví řidiči na silnici nepatří,“ uvedl pro Krimi zprávy na CNN Prima NEWS dopravní expert Igor Sirota.

Brněnská výpadovka je jedna z nejvytíženějších tepen v metropoli. Na záznamu je vidět, že další šofér má hodně co dělat, aby se stojícímu kamionu vyhnul. Zaskočeni nenadálým manévrem nejspíš byli i další řidiči.

„Riskují to, že další řidiči za nimi mohou zezadu narazit do dané situace. A takový případ může skončit i smrtí, a to jen proto, že chci někoho poučit,“ varoval Sirota.

Řidič kamionu se rozhodl, že se o svůj nepříjemný zážitek podělí. A jelikož byla na záznamu dobře čitelná registrační značka, předal případ policii.

„Řidiče této dodávky známe, už jsme ho vyslechli a celý případ prověřujeme pro spáchání trestného činu ublížení na zdraví ve stadiu pokusu.“ uvedl mluvčí Policie ČR hlavního města Prahy Jan Daňek. Když se muži vina prokáže, hrozí mu až tři roky ve vězení.

Tím to ale pro něj nemusí skončit. Policisté totiž dál pokračují ve vyšetřování. A žádají případné svědky nebo řidiče, kteří byli tímto manévrem ohroženi, aby se přihlásili na linku 158.

V případě, že by se ukázalo, že řidič dodávky ohrozil ještě další lidi, není vyloučeno, že by byl případ překvalifikován na obecné ohrožení. Pak by mu hrozil ještě přísnější trest – až osm let vězení.

Tagy:
dálnice krimi vybržďování doprava nebezpečné manévry na silnici