Strašidelný předjížděcí manévr. Řidič jen o centimetry minul protijedoucí vůz

Nebezpené předjíždění

Nebezpečné předjíždění

Jen o vlásek unikl vážné nehodě divák Krimi zpráv. Ten během nedávné jízdy v autě o pár centimetrů minul nebezpečného řidiče, který se rozhodl v protijedoucím pruhu předjet několik aut.

„Bohužel jsem měl i já to štěstí a ocitl se v situaci nebezpečného předjíždění. Nevím ale, kam mohu jednání takového jedince poslat. Posílám tedy vám,“ napsal muž v e-mailu Krimi zprávám.

Autor videa měl opravdu velké štěstí, právě nebezpečné předjíždění je jednou z nejčastějších vážných dopravních nehod v Česku. Řidiči jsou navíc stále nepoučitelní. „Takzvaná poučka, kam se vejdou dvě auta, se vejdou i tři, ne vždy platí,“ uvedl mluvčí Ústředního automotoklubu České republiky (ÚAMK) Igor Sirota.

V protisměru na dálnici

Záznamy z kamer z nebezpečného předjíždění posílají diváci Krimi zprávám i několikrát do měsíce. Naposledy šlo o záběry řidiče, který se v osobním autě řítil v protisměru po dálnici D8 na Ústecku. Jen zázrakem nezpůsobil nehodu. Podle informací Krimi zpráv důvodem neuvěřitelného hazardu mohla být snaha vyhnout se frontě před dálničním tunelem. Neopatrní řidiči jsou však po celé republice.

Často jde o mladé a agresivní řidiče. „Ve starším věku jsou motoristé už opatrnější. Mohou mít za sebou i nějakou havárii, takže rozumí tomu, že je to riskantní,“ doplnil Sirota. Dopravu v mnoha místech navíc zhoršuje sychravé počasí. Viditelnost rapidně klesá, o to horší může být odhad na to, jestli se řidič stihne zařadit. „V těchto dnech nás navíc může za horizontem potkat nízké slunce a osvítit nás,“ uvedl Sirota.

Tagy: