Další letecká tragédie v Nepálu: Do lesa se zřítil vrtulník, nikdo na palubě nepřežil

Vrtulník se čtyřmi cestujícími a pilotem na palubě se ve středu zřítil v lesích poblíž nepálského hlavního města Káthmándú. Všech pět osob zahynulo, informovala agentura Reuters s odvoláním na místní oficiální činitele.

Agentura AP napsala, že vrtulník společnosti Air Dynasty odstartoval z mezinárodního letiště v Káthmándú a mířil do města Sjaprubeši. Několik minut po startu ztratil kontakt s řídící věží. Při pádu podle agentur zahynul nepálský pilot a čtyři cestující čínské národnosti. Příčina nehody ani žádné další podrobnosti zatím nejsou k dispozici.

ČTĚTE DÁLE: Tragédie na dovolené v Francii – Dcery vodním skútrem zabily matku, incident vyšetřují úřady

V Nepálu dojde v průměru k jednomu leteckému neštěstí ročně. Od roku 2010 se v této himálajské destinaci stalo nejméně 12 leteckých nehod se smrtelnými následky. Koncem července zahynulo 18 osob při nehodě malého letadla v nepálském Káthmándú, které se zřítilo krátce po startu a začalo hořet.

V lednu 2023 došlo k tragické nehodě, když se letoun společnosti Yeti Airlines zřítil nedaleko města Pokhara. O život přišlo všech 72 osob na palubě. V roce 2022 se zřítilo letadlo společnosti Tara Air, přičemž zahynulo všech 22 lidí na palubě.

V roce 2018 došlo poblíž mezinárodního letiště Tribhuvan v Káthmándú k tragické nehodě letu společnosti US-Bangla Airlines. Při nouzovém přistání zahynulo 51 osob, zatímco 20 dalších utrpělo vážná zranění.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Přesná trefa Ukrajinců. Zrno popsal, jak laciný dron zasáhl ruskou zbraň za půl miliardy

Tagy:
Francie dopravní nehoda Nepál havárie letecká nehoda Káthmándú Associated Press mezinárodní letiště katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události Air Dynasty Yeti Airlines Tara Air