Při explozi v Kyjevě zemřeli čtyři lidé. V Sumské oblasti došlo k úniku amoniaku

Při mohutné explozi v Kyjevě zahynuli čtyři lidé.

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Ruské bomby zasáhly v neděli večer obchodní dům v kyjevské čtvrti Podilskyj. V důsledku ostřelování zahynuli čtyři lidé, jedna osoba byla zraněna. Na místě zasahují záchranáři, policisté a také hasiči. Informoval o tom starosta města Vitalij Kličko. Z ukrajinských měst se za neděli podařilo evakuovat dalších 7 295 lidí. Válka si vyžádala životy už 112 dětí. Ruská armáda v Mariupolu bombardovala školu, kde se ukrývalo 400 lidí. Agentura OSN pro lidská práva potvrdila 902 civilních obětí a 1 459 zraněných.

Aktuální dění na Ukrajině sledujte v novém on-line článku zde.

Hlavní ukrajinské město Kyjev zasáhl v neděli večer silný výbuch. „Hasiči likvidují požár v jednom z obchodních center v kyjevské čtvrti Podilskyj. Na místě zasahují všechny záchranářské složky,“ uvedl na Twitteru starosta města Vitalij Kličko. Státní pohotovostní služba Ukrajiny později na sociálních sítích informovala o tom, že při výbuchu zahynuli čtyři lidé, jedna osoba utrpěla zranění.

Z ukrajinských měst se v neděli podařilo prostřednictvím humanitárních koridorů evakuovat 7 295 lidí, uvedla agentura Reuters s odvoláním na ukrajinskou vicepremiérku Irynu Vereščukovou. Jde o něco více než v sobotu, kdy bylo evakuovaných 6 623.

Agentura OSN pro lidská práva potvrdila zabití dalších 55 civilistů na Ukrajině. Od začátku války zdokumentovala 902 civilních obětí a 1 459 zraněných. Ukrajinská prokuratura informovala, že válka na Ukrajině si už vyžádala životy 112 dětí.

Mariupolská rada tvrdí, že ruské okupační síly násilně stěhují tisíce obyvatel města do Ruska. Civilisté byli údajně odvezeni do táborů, kde jim Rusové zkontrolovali telefony a doklady. Poté některé z nich násilně přesunuli do vzdálených měst v Rusku. „Městská rada Mariupolu informovala, že tisíce občanů Ukrajiny z dobytých částí města byly násilně internovány do filtračních táborů a poté do odlehlých vesnic v Rusku. Gulag byl obnoven,“ napsala na Twitter ukrajinská poslankyně Inna Sovsunová.

Podle šéfa Luhanské oblasti zahynulo po ruském útoku na pečovatelský dům ve východoukrajinském městě Kreminna 56 seniorů. K incidentu došlo už 11. března, ale až dny byl zveřejněn počet obětí, informuje americká CNN.

Tagy: